När: 2010-03-25 22:00
Var: Estadio Vicente Calderón
Hur: TV4 Sport / Canal+Sport HD

I och med gårdagens ligaresultat så har Athletic ännu bättre läge att ta mark i kampen om Champions League-platserna. Deportivo förlorade mot Sporting och Sevilla fick bara oavgjort mot Xerez hemma. Så om lejonen kan ta tre poäng i Madrid så är laget på samma poäng som Sevilla på femteplatsen, och bara två poäng upp till Mallorca på fjärde.

Athletic har spelat stabilt på senare tiden även om man bara fått oavgjort i matcher med vinstkänning. Bortaspelet har väl svajat lite men med Europaspel i potten så kan laget nog höja sig ett snäpp när det krävs.

Enligt Marca.com så säger Etxeberria att han ser likheter med säsongen 97/98 då laget lyckades kvalificera sig till Champions League senast. Då växte motivationen ju närmare man kom de där eftertraktade fyra platserna, skriver tidningen vidare. Då slutade laget på en finfin andra plats i ligan.

Athletic har lite avstängningar som påverkar laguttagningen. Först och främst så är Orbaiz avstängd i två matcher för sitt fula tilltag i matchen mot Getafe.

Vidare är Amorebieta avstängd pga för många gula kort. Ustaritz kommer förmodligen ta dennes plats bredvid San José i mitten.

Mittfältet är svårare att gissa hur Caparrós har tänkt ställa upp. Iturraspe och Javi Martinez i mitten, med Gurpegui på hägerkanten om han vill spela kontrollerat och lite defensivare.

Annars finns alternativet att han låter Susaeta ta högerflanken och låta Gurpegui spela centralt med Javi Martinez, vilket ger ett snabbare och offensivare spel.

Vänsterkanten är lite osäker också, då Gabilondo inte imponerat speciellt mycket på senare tid. En möjlighet är att Muniain tar vänsterkanten, då han alltid får fart på anfallsspelet när han kommer in.Vi får se hur Caparrós vill ha det.

Truppen består av: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain and Borda. 

Trolig laguppställning: 

Iraizoz
Iraola – San José – Ustaritz – Castillo
Gurpegui – Javi Martinez – Iturraspe – Gabilondo
Toquero – Llorente

Notera att Yeste är tillbaka i truppen efter fyra ligamatchers frånvaro. Han har ett bra läge att visa klubbledningen vad han är värd inför ytterligare kontraktsförhandlingar. Vi hoppas att han kan få spela här i slutet av säsongen. Han kan bli en joker i matchen. Se upp Atlético! Annars slänger vi in en revanschsugen Yeste och ett yrväder i form av Muniain.

Atlético då? Madridlaget har blandat och gett den senaste tiden. Strålande insatser med vinster mot Barcelona och Sevilla. Samtidigt som man spelat oavgjort mot Zaragoza och förlorat mot Almería. Senast blev det storstryk mot Mallorca borta.

Tiago och Raúl García är borta på grund av skador medan Pablo Ibáñez inte är uttagen till matchen.

Anfallsduon är av absolut världsklass, vilket även Athleticspelarna nämnt i de spanska tidningarna. Varning för Forlán och Agüero! Jurado verkar vara osäker som startman, vilket är bra ur baskernas synvinkel. Han är en teknisk spelare som kan ställa till problem på mitten för Athletic.

Truppen: Asenjo, De Gea, Valera, Antonio López, Juanito, Ujfalusi, Álvaro Domínguez, Perea, Cabrera, Ignacio Camacho, Jurado, Paulo Assunção, Salvio, Reyes, Simao, Rubén Pérez, Forlán, Agüero and Ibrahima.

Atlético-redaktionen tror på följande startelva:

De Gea
Valera-Ujfaluši-Domínguez-López
Reyes-Camacho-Rubén Pérez/Jurado-Simão
Forlán-Kun

Jag tror på en öppen och underhållande match. Brukar kunna bli målrika tillställningar lagen emellan.

Mot Champions League!
Aupa Athletic!