Gabilondo, Gabilondo, Gabilondo... varför varför varför var det enda som snurrade i mitt huvud när han stegade upp mot straffpunkten.

Matchavgörande? Ja givetvis men vi återkommer till det lite senare och börjar där vi ska börja...

Athletic kommer alltså till spel med följande startelva:

Iraizoz
Iraola-San Jose-Amorebieta-Castillo
Gurpegi-Javi Martinez-Orbaiz-Gabilondo
Toquero-Llorente

Full pott för Jacob i sin inför artikel!

Sporting börjar klart bäst på den plaskvåta gräsmattan och skapar nästan omdelbart ett gyllene läge, desbättre är Amorebieta framme i sista stund och räddar till en resultatlös hörna.

Sporting fortsätter sedan vara det bättre laget utan att skapa några riktigt heta chanser, i mitten av halvleken tvingas båda lagens högerbackar till byten där Athletics Iraola går ut med en axelskada och ersätts av Susaeta.

Susaeta tar plats på höger mittfält och tvingar då ner Gurepgi som högerback.

Strax därefter kommer Athletics bästa chans, Llorente skarvar snyggt ner bollen till Gabilondo som har öppet mål. Gabilondo som har haft en bedrövlig start hittils lyckas givetvis få bollen både över och utanför mål.

I slutet av halvleken tar Athletic över matchen och skapar flera riktigt bra målchanser, Martinez x 2, Susaeta och Llorente borde åtminstone lyckats få in någon någon av alla avslut men icke.

Domaren blåser till halvtidsvila och 0-0 känns smickrande för hemmalaget.

Andra halvlek börjar som den första och Iraizoz får ganska omedelbart göra en högkvalificierad räddning när sportings vänsterfotade högerback kliver in i banan och får iväg ett lurigt skott. 

Toquero har sedan en farlig nick innan den matchavgörande situationen som jag nämnde innnan uppstår.

Toquero snor helt enkelt bollen från Sportings högerback och blir sedan nedriven av den samme i straffområdet. Domaren kan inte göra annat än blåsa för straff och nu händer det märkliga..

Gabilondo är troligtvis förutbestämd att lägga en ev straff men har hittils varit totalt under isen och mer eller mindre gjort alla fel en fotbollsspelare kan göra under 59 minuter.

Llorente har givetvis märkt detta och tar själv hand om bollen för att lägga straffen men Gabilondo ger sig inte utan kräver bollen tillbaka. ( se bilden ovan)

Gabilondo stegar upp och både jag och kommentatorn vet vad som kommer att hända...

En svag straff i målvaktens vänstra hörn blir plockpotatis för Juan Pablo och vi skriker VAD VAD DET VI SA!!!!

Aldrig någonsin har jag varit så säker på att en spelare skall missa än igår, Gabilondo hade tills dess inte haft ett rätt så varför tar inte han eller någon annan sitt förnuft till fånga och förstår vad som håller på att hända?

För det första undrar man ju varför han inte fick gå och duscha efter första halvlek? 
Hade Yeste ex gjort en lika dålig halvlek hade han redan suttit framför tvn hemma innan andra halvlek satt igång.

Otroligt dåligt av Caparros och Gabilondo... 

Bra dock att Athletic inte viker sig efter straffmissen utan fortsätter trumma på och skapa chanser. Llorente är väldigt nära efter en nick och Javi MArtinez skjuter över från 4 meter innan Sporting sticker upp med ett faligt anfall som Gurpegi räddar på mållinjen.

Därefter får nyss inbytter David Lopez ett friläge efter ett väggpass med Llorente men han blir tyvärr neddragen strax utanför straffområdet och följande frispark blir resultatlös.

Men Athletic skall få en sista chans efter att Muniain bytts in när 1? minut återstår, ett inlägg från Susaeta skarvas av Llorente och bollen dimper ner hos Muniain. Ynglingen tar emot bollen och spelar snett inåt bakåt till en helt fri Llorente som har nästan öppet mål från 5 meter.

Llorente skjuter(föser) bollen med vänstern men det är inte Llorentes eller Athletics  kväll helt enkelt, bollen smiter strax utanför och llorente biter i det sura gräset...

Detta är det sista som händer och domaren blåser av matchen och det känns som Athletic förlorat 2 poäng i ösregnet.

Bra spel men några frågor hänger fortfarande i luften.

Straffsituationen? Athletic har bara gjort mål på 3 av 7 straffar i ligan denna säsongen, i och med gårdagens miss betyder det 5 poäng man missat. Givetvis katastrofala siffror.

Varför väntade Caparros till 91a minuten innan han bytte in Muniain?

Hur som helst 1 poäng är bättre än ingen och dessutom gick resten av resultaten vår väg igår. Deportivo snodde med sig en poäng från Sevilla och Mallis fick ordentligt med pisk borta mot Getafe så Europadrömmarna lever i högsta grad vidare!

Aupa Athletic!