När: 13 mars kl 20.00
Var: Estadio El Molinón
TV: TV4 Sport

Athletic har inte vunnit på sex matcher, på bortagräs. Inte sedan matchen borta mot Zaragoza i mitten av december. 

Med nästan alla spelare och tränare på nya kontrakt med klubben, med bra utdelning på de senaste matcherna och doften av Europaplatser så skulle det smaka bra med tre poäng borta mot Sporting Gijón.

Sporting kommer senast från en 3-0 förlust borta mot hemmastarka Mallorca. Inget att skämmas för då det är få lag som kommer hem med poäng från semesterön. 

Hemma är Sporting starka, vilket både Valencia och Osasuna fått känna av på senaste tiden. Valencia åkte hem med 1-1 och Osasuna fick inga poäng med sig för två veckor sedan.

I förra mötet på San Mamés i oktober så lyckades Sporting vinna med 2-1. De fyra tidigare mötena mellan lagen så har Athletic slutat som segrare två gånger och två gånger har det slutat oavgjort.

Med risk för att bli tjatig, så är frågan om hur Caparrós väljer att ställa upp mittfältet. Jag gissar att han tar den defensivare varianten med Gurpegui som högermittfältare som har fungerat bra i vissa matcher och mindre bra i andra.

Toqueros start är något osäker efter en skada han åsamkades i matchen mot Valladolid. Han har inte kunnat träna med resten av laget förrän igår, enligt canalathletic.

Om det är så att Toquero inte är helt frisk och lider av skadan, så kan De Cerio ligga närmare startelvan än han någonsin gjort. Särskilt eftersom De Marcos är skadad och inte är uttagen i truppen.

Det känns dock inte realistiskt att han skulle ta en plats i dagsläget, med tanke på den begränsade speltid han fått. Ett annat, mer realistiskt, alternativ som det talas om är att Susaeta tar plats bredvid Llorente på topp.

Truppen: 
Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, De Cerio, Javi Martínez, Iturraspe and Muniain.

Trolig startuppställning:
Iraizoz
Iraola – San José – Amorebieta – Castillo
Gurpegui – Javi Martinez – Orbaiz – Gabilondo
Toquero - Llorente

Sporting Gijón har elva poäng ned till nedflyttning och är därför inte i dagsläget inblandade i nedflyttningsstriden men det är oerhört jämnt i tabellens mitt. Varje poäng är viktig för att behålla strecket på behörigt avstånd.

Allt satsas på Europaplatserna nu i ”Athleticland”. Caparrós har fått en extra kick av nytt kontrakt och det pratas Champions League, och då är denna match en värdemätare. 

Ska man vara med och tampas med Europas bästa lag så krävs en kontinuitet och en högre lägstanivå än vad som laget visat upp den här säsongen. Speciellt på bortaplan. Upp till bevis för Los Leones. 

Aupa Athletic!

Källor: football365.com, canalathletic.com, soccernet.espn.go.com