Caparrós tog ut laget precis enligt våra gissningar i införrapporten (bra Peder), med Susaeta på kanten istället för det fegare alternativet med Gurpegui. Gabilondo och Castillo fick chansen från start igen på vänsterkanten.

Matchen började bra med högt tempo men utan speciellt farliga målchanser åt något håll. Keko är inblandad i det mesta av Valladolids anfallsspel. Athletic har ändå ett litet spelövertag men utan att kunna skapa några riktigt bra lägen.

Det dröjer till den 25:e minuten innan den första heta målchansen kommer. Llorente får en nick på mål som Villar räddar till en hörna. På den efterföljande hörnan så kommer ledningsmålet. Det är Gabilondo som slår den till Toquero som kan nicka in 1-0 till Athletic.

Nu tar hemmalaget över tillställningen och skapar allt mer offensivt. Susaeta får en ypperlig möjlighet att bli målskytt i 33:e minuten men lyckas – efter att tagit sig förbi målvakten – att skjuta bollen över. Strax därefter kommer ett typiskt ”Toqueromål” då han springer bakom backlinjen precis när nickskarven kommer från Llorente och kan enkelt placera in 2-0.

Efter målet så spelar Athletic ut och Iraola har ett bra skott som räddas och när halvtidsvisslingen ljuder så känns det stabilt och säkert inför andra halvlek. Athletic är klart det bättre laget.

Valladolid försöker att komma in i matchen och byter in Medunjanin, direkt i andra halvlek. De sätter högre press på hemmalaget men utan att kunna skapa något framåt.

Llorente nickar senare in 3-0 på en frispark tror alla, men det är vinkat för offside. Reprisen visar att det mycket väl kunde ha godkänts. Det hade definitiv varit spiken i kistan.

Llorente byts sedan ut i den 60:e minuten till förmån för den nu skadefrie Muniain. Llorente behöver nog vilas lite inför slutspurten av ligan och Muniain är giftig i kontringar som uppstår då Valladolid jagar reduceringsmål.

Gabilondo visar vid flera tillfällen under matchen att han fortsatt skall ha en plats i laget med fina hörnor och frisparkar. När Yeste sitter på läktaren så får vi lita på Igors vänsterfot.

Valladolid vaskar fram lite halvchanser mestadels från skott utifrån men har svårt att penetrera Athletics kompakta försvar. En väldigt stabil insats bakåt ikväll med Amorebieta i spetsen. Castillo sköter sig än en gång utmärkt på vänsterbacksplatsen.

Sista kvarten är bara att spela av för Athletic och Iñigo Perez och David Lopez byts in mot slutet.

En mycket stabil och spelmässigt bra match av Athletic. Ser ljust ut inför stundande ligamatcher. Fortsatt spel av den här kalibern så känns Champions League inte alls lika främmande.

I Valladolids lag så var det Atletico Madridlånet Keko som stod ut, med sina kvicka fötter och ungdomlig entusiasm. Annars är det svårt att hitta någon spelare som imponerade speciellt mycket. Det ser inte alls lika ljust ut för Valladolid inför vårens matcher, och Del Horno fick inte nöjet att ta någon skalp mot sina gamla lagkamrater.

Extra beröm till Gabilondo och till Toquero förstås. Toquero som trivs i hemmamatcher mot lite sämre motstånd. Ni minns väl Tenerifematchen då han var inblandad i allt och han var nästan lika bra idag. Hatten av för Toquero, än en gång.

Startelvan för Athletic:

Iraizoz
Iraola - San Jose - Amorebieta - Castillo
Susaeta - Orbaiz - Javi Martinez - Gabilondo
Toquero – Llorente


Startelvan för Valladolid:

Villar
Marcos – Baraja – Arzo – Del Horno
Borja – Pelé – Lázaro
Keko – Diego Costa – Manucho


Källor: 
Fotbollskanalen.se
Athletic-club.net