Ja visst kan det kännas märkligt att man efter uttåget ur Europa League och senaste tidens knackiga spel ändå har en Champions League plats inom räckhåll.

Dessutom har vi ett ganska fördelaktigt spelschema framför oss.  Valladolid(h), Sporting(B), Getafe(H) känns som matcher man skall kunna ta full pott på samtidigt som ex Sevillla och Deportivo möts i nästa omgång.

Vill det sig väl kan Athletic faktiskt ligga på en Champions League plats inom 3 veckor men låt oss ta en match i taget.

Tex mogondagens match mot Valladolid
 
Caparros har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Armando.
Iraola, San José, Amorebieta, Ustaritz, Castillo.
Orbaiz, Javi Martínez, Gurpegi, David López, Gabilondo, Susaeta, Iñigo Pérez.
Toquero, Llorente, Díaz de Cerio, Muniain.Skadade: Koikili, Zubiaurre, Bóveda, Aitor Ocio, Ion Vélez.
Petade: Muñoz, Iturraspe, Yeste, Etxeberria, De Marcos.

Orbaiz och Muniain är tillbakak i truppen efter avstägning och skada men det lite märkliga hittar vi istället bland dem som får sitta på läktaren.

Största utropstecknet är nog att stjärnan Yeste petas för andra matchen i rad och visst måste det ligga något annat bakom än den dåliga insatsen mot Anderlecht?

Rykten gör gällande att Yeste och Athletic inte kan komma överrens om ett nytt kontrakt där Yeste vill ha en förlängning och behålla sin nuvarande lön medans Macua och klubben vill halvera den. Ett läge där partnerna känns ganska långt ifrån varandra...

Låt oss bara hoppas att dettta inte är det sista Yeste gör för sin moderklubb...

Lite märkligt är det också att Ituarraspe och De Marcos petas då dem båda var bland de bästa i förra veckans match mot Sevilla men Caparros vägar är outgrundliga...

Hur som helst tror vi att Caparros ställer följande 11 på plan:

Iraizoz
Iraola - San Jose - Amorebieta - Castillo
Susaeta - Orbaiz - Javi Martinez - Gabilondo
Toquero - LLorente
 
Inga större överraskningar här, Gabilondo får fortsätta på vänsterkanten och Orbaiz går nog in på mittfältet efter sin avstägning samtidigt som vi verkligen hoppas att Caparros inte ställer upp med Gurpegi på högerkanten.

Under landslagsspelandet i veckan spelade en blandad A & B uppställning mot Paraguay på San Mames och förlorade med 1-3 (0-3)  

Athletics mål gjorde ut av Dias De Cerio som nu närmare sig en startplats i laget med stormsteg. För överigt kan det nämnas att reservmålvakten Armando gjorde sn slät figur och får nog lastas för de 2 första målen.

Inget resultat att skämmas över då Paraguay ställde upp med bästa möjliga mannskap!
Också bra för reserverna att få en riktig genomkörare.

Valladolids trupp:
Justo Villar, Fabricio, Pedro López, Nivaldo, Baraja, César Arzo, Marcos, Del Horno, Carlos Lázaro, Borja, Álvaro Rubio, Haris, Pelé, Manucho, Bueno, Diego Costa, Keko and Marquitos.

Dagens Valladolid har ju framför allt en Athletic bekanting i vänsterbacken Del Horno som skrev på för klubben nu i vintras. Låt oss hoppas att han inte kommit tillbaka till formen han hade för några år sedan ut hellre i den han var i då han besökte hemstaden senast, blir det som i det senare fallet kommer nog Susaeta ha en riktigt rolig kväll.

Jag tror vi gör processen kort med Valladolid och vinner med 3-0, Susaeta gör 2 och Llorente gör det 3e.

AUPA ATHLETIC!

Vad:La liga omgång 25
Var: San Mames
Hur: Tv4 Sport 
Tid: Söndag 7/3 kl 19:00
Domare: