Efter den blytunga förlusten borta mot Anderlecht så har mycket handlat om hur Athletic ska kunna rycka upp sig och kunna släppa matchen och fokusera på ligan igen. Det snackas om ”chockterapi” och gud vet vad i de spanska tidningarna. Caparrós har krävt att spelarna ”kopplar bort” Europa League matchen och fokusera helt på Sevillamatchen. Han reflekterar även över ”bristen på tempo” i den matchen och kräver därför mer ”framåtanda och intensitet” mot Sevilla, skriver Marca.com.

Muniains skada verkar inte vara så allvarlig som man befarade när han bars ut på bår nere i Bryssel, men han har fortfarande ont och finns inte med i truppen. Även Koikili är skadad så det betyder att Castillo får fortsätta ta hand om vänsterkanten. Yeste har även han lämnats hemma så Gabilondo borde ersätta honom.

Truppen ser ut enligt nedan:
Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, David Lopez, Llorente, Gabilondo, San Jose, Armando, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Castillo, De Cerio, Javi Martinez, Iturraspe, De Marcos and Iñigo Perez.

Trolig startelva:

Iraizoz
Iraola-San José-Amorebieta-Castillo
Susaeta-Javi Martinez-Gurpegui-Gabilondo
De Marcos-Llorente


Vissa frågetecken kring om det blir Susaeta eller David Lopez på högerkanten. Sen gissar jag att De Marcos får chansen istället för Toquero.

Sevilla kommer till start med en liten stukad offensiv då Luis Fabiano är skadad och Negredo är avstängd. Ser ut som det blir en ensam Kanouté som San José och Amorebieta får tampas med. Caparrós, som måste ses som en Sevillakännare, varnar för en Jesus Navas i storform och även Renato höjer han ett varningens finger för.

Sevillas trupp: 
Palop, Javi Varas, Konko, Stankevicius, Fazio, Drago, Escudé, Adriano, Fernando Navarro, Renato, Lolo, Romaric, Jesús Navas, Capel, Perotti, Kanouté, Acosta eta Rodri.

Sevillaredaktionen tror på följande uppställning:

Palop
Adriano, Fazio, Escude, Navarro
Renato, Romaric
Navas, Perotti, Capel
Kanouté

Athletic har inte vunnit på Sanchez Pizjuan sen December 1993, och får väl även denna gången ses som nederlagstippade. Men även om det gått knackigt och formen är dålig så är det ändå en sån match, mot ett bra lag, som kan få Athletic att tända till. Även om offensiven fortsätter att gå trögt så får vi kompensera med hjärta och en stark arbetsinsats. 

När: Söndag 28 februari kl. 19.00
Var: Ramon Sanchez Pizjuan
TV: TV4 sport

Aupa Athletic!

Källor: www.athletic-club.net och www.marca.com