Caparrós hade tagit ut det bästa möjliga laget på pappret. Efter Toqueros insats mot Tenerife så var det, för en gångs skull, ett naturligt val att satsa på honom bredvid Llorente på topp. Att Castillo startade var inte direkt någon överraskning men det kändes ändå som att Koikili varit stabilare i sina insatser.

Laguppställningen:
Iraizoz, Iraola, San José, Amorebieta, Castillo, Javi Martinez, Orbaiz, Yeste, Susaeta, Toquero och Llorente.

Jag skall inte säga att jag vet mycket om Anderlecht förutom det vi kunde se i förra mötet på San Mamés och att den kraftfulle ynglingen Lukaku startade på topp, och det var han som skulle spela huvudrollen i denna match.

Anderlecht laguppställning:

Proto, Mazuch, Deschacht, Biglia, Van Damme, Boussoufa, Legear, Kouyate, Juhasz, Gillet och Lukaku

Med Peders införrapport och historiken emot belgiska motståndare så var känslan att det skulle bli åka av från start och ett tidigt mål från Athletic skulle få Anderlecht att darra.

Men det skulle visa sig bli precis tvärtom. Det blev Lukaku som redan i fjärde matchminuten kunde skicka in 1-0 mellan benen på Iraizoz efter att Castillo upphävt offsiden. Lite snopet och inte den starten man önskar i en svår bortamatch. Athletic hade stora problem med att etablera något spel på Anderlecht planhalva men lyckades ändå skrapa fram en målchans genom Llorente som vände och vred i straffområdet och fick fram bollen till Yeste som sköt mitt på Proto i Anderlechtmålet.

Annars var det Anderlecht som styrde och ställde och satte hög press på Athletic och i den 26 minuten så är det återigen Lukaku som tar sig förbi Castillo och skickar in ett hårt inlägg mot första stolpen som San José styr in i eget mål. Väldigt tungt att ligga under med 2-0 efter knappa halvtimman. Särskilt när laget inte lyckats alls med anfallsspelet. Men med lite nya spelare på plan och ny halvlek så skall det väl gå att vända på steken? Eller?

Caparrós byter ut Orbaiz till förmån för Muniain. Nu är det bara framåt som gäller, men Anderlecht skall få ytterligare utdelning på sina målchanser och utökar till 3-0 genom ungraren Juhasz. Där går luften ur Athletic och senare när Muniain blir skadad och utburen på bår så finns inget hopp kvar. Athletic försöker ändå anfalla och byter in De Marcos och Gabilondo som fick ersätta, Europas mest nedsparkade spelare, Muniain.

Det skulle bli ett fjärde mål också. I den 68 minuten på en fin frisparksvariant avslutar Legear med ett kanonskott i krysset. Nu är förnedringen ett faktum. Anderlecht spelar av matchen och kan till och med vila en del spelare inför framtida bataljer.

Anderlecht drog ned byxorna på Athletic och baskerna fick aldrig upp dem igen.
Spelarna som imponerade mest i Anderlecht var unge Lukaku och den tekniske Boussoufa på kanten. En klart välförtjänt seger för den belgiska sidan och vi önskar laget lycka till i det framtida Europaspelet. 

När det gäller Athletic så räckte vi inte till den här gången men det finns fortfarande chans att få spela i Europa League nästa år också, men då måste vi se bättre spel från våra lejon. Ny match mot Sevilla på Söndag. Full fokus på sjätteplatsen nu. 

Aupa Athletic!

Matchfakta:
http://www.athletic-club.net/web/main.asp?a=1&b=3&c=0&d=1&id=4316&idi=2