Kanske var resultatet inte så dumt ändå när man tänker efter, Athletic gjorde en oerhört svag match med en otroligt feg taktik och man fick ändå med sig ett oavgjort reultat.

Nu blir man ju faktiskt tvungna att spela för att vinna istället för att gräva skyttegravar och placera Gurpegi som högermittfältare, kan ju inte annant än båda gott!

Men vad gäller Caparros kan ju allt hända ändå, kanske känner han inte till regeln om bortamål...

Hur som helst Caparros har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Armando, Aitor Fernández.
Koikili, Ustaritz, Amorebieta, San José, Iraola, Castillo.
Yeste, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, Etxeberria, Muniain, De Marcos. 

Som ni ser ovan åker Athletic till Belgien med starkast möjliga trupp och jag hoppas Caparros vågar ställa upp med en relativt offensiv startelva.


Vi hoppas på den här:Backlinjen är inte mycket att säga om förutom då den eviga frågan om vänsterbacksplatsen.
I den senaste matcherna har Castillo fått chansen utan att lyckas speciellt bra så jag tror att det åter är dags för Koi som åtminstone känns hyfsat stabill bakå sett.

Mittfältet har ju varit en märklig resa efter årsskiftet, med den defensiva trion Gurpegi, Javi Martinez och Orbaiz firade Caparros stora triumfer mot Real Madrid och Barcelona men efter det har det ganska logiskt sett varit mer eller mindre katastrof.

En perfekt uppställning mot lag som har  bättre passningsspel och indivuduellt sett skickligare spelare och  även i matcher där man inte på egen hand måste(kan) föra spelet...

men men men... INTE mot lag man  kan och borde föra spelet mot!

Med rätt uppställning är dagens Athletic ett riktigt spelskickligt lag (Iraola, San Jose, Yeste, Muniain, Susaeta, De Marcos, Llorente och Orbaiz) men med "fel"(beroende på match) uppställning kan allsvenskan kännas närmare än La Liga...

Som ni kanske märker vill jag ha en uppställning med framför allt Susaeta på högerkanten och Yeste på vänsterkanten. Susaeta har gjort strålande insatser så fort han fått spela och borde vara given i varje 11 men Caparros är en knepig man så speltiden har varit knapp på slutet. Yeste har varit småskadad men skall vara på plan om man så ska köra in honom på bår för att slå hörnor och frisparkar, så viktig är han!

Anfallet då? Tja Llorente är nästan mer självklar än att jag skall skotta snö imorgon och det säger väl en hel del.

Efter helgens 4-1 seger står det nog också klart att vapendragaren heter Toquero, efter 7 svåra år gjorde Athletics eget träben en fantastisk match i söndags där han låg bakom det mesta.

Först fixade han en straff och ett rött kort på en Tenerife spelare för att några minuter senare göra 2-0 på egen hand och sist men inte minst serverade han Gabilondo passningen som gav 4-1.

Outstanding helt enkelt och därför förtjänar han en plats i startelvan!
 
Intressant fakta:
Iker Muniain är den spelare som dragit på sig mest frisparkar i EuropaLeague, hela 22 ggr har man sparkat ner ynglingen.

Llorente var efter gruppspelet bäste målskytt i Europa League på 6  gjorda mål.

Senast Athletic mötte Belgsikt motsånd i Europa var det glada miner då man fullständigt krossade Standard Liege med 7-1 säsongen 2004/2005 
Se målkalaset här

Presskonferensen:

Caparros:
"vi har varit med om det här förr och gått vidare" och hänvisar till matcherna mot Tromsö och Young Boys

Etxeberria betonar vikten av ett tidigt mål
"vi måste spela för att få ett snabbt mål och helst i första halvlek" 
ursäkta min knackiga Spanskaöversättning ;)

Precis som Etxeberria tror jag att nyckeln ligger i att få ett snabbt mål för att inte bli för stressade, dessutom tror jag att känslan i laget är att man kommer att lösa det här då man varit i nästan exakt samma situation tidigare under säsongen.

Mit tips är 2-2 med Llorente och Susaeta som målskyttar för Athletic!

Vad: Europa League 16 dels final
Var: Constant Vanden Stockstadion
Hur: Förhoppningsvis någon bra stream
Tid: Torsdag 25/2 kl 19:00
Domare:?