Llorente, i målskyttetoppen i Europa League, tillsammans med Mikel San José har hittills varit två av våra pelare i europaspelet. I bortamötet mot Anderlecht räddade Mikel San José våran fortsatta möjlighet att gå vidare med sin kvittering i andra halvlek.

Med endast tre matcher från start i EL och två mål kan de verka en aning tveksamt att nämna Mikel som en hjälte i detta sammanhang, men hans två mål har varit två av de viktigaste i den renoverade UEFA cupen. Första målet kom mot Wien i gruppspelet och innebar avancemang. Och nu kvitteringen mot Anderlecht, som kommer att väga tungt i det fortsatta europaspelet.

San José kom tillbaka till Lezama efter en utflykt i England och Liverpool, och han anlände då Amorebieta, Ustaritz och Ocio var de tre första valen för att bilda mittbackspar. Ingen lätt uppgift för ynglingen att slå sig in i ett försvar som varit en av de starkare delarna den gångna säsongen. Men Mikel visste väl att chansen skulle komma, och den tog han utan tvekan och överraskade positivt hos de rödvita anhängarna. Inte sedan Goikoetxea och Lizarazu har vi haft en försvarare med sådan spelinteligens och näsa för mål.

Nu väntar returmötet i Europas huvudstad, och Mikel kommer att vara där, från start och med mål i sikte.