Jag hade själv lite dåliga vibbar inför matchen då jag visste att Caparros skulle vila ett gäng spelare samtidigt som det kändes som Tenerife var lite på gång.

Toquero och en viss herr Mallenco   hade helt andra vibbar...

Athletic stälde upp med följande lite B-betonade startelva:

1 Iraizoz 
15 Iraola 12 San José 5 Amorebieta 3 Koikili 
7 David López 18 Gurpegi  26 Iturraspe 11 Gabilondo 
2 Toquero 9 Llorente  


Athletic
börjar bra men det dröjer tills den 16e minuten innan det hettar till rejält, efter en urusel rensning från Tenerife försvaret snappar Toquero upp bollen i straffområdet och sticker mot mål.

Det som händer sen känns först soklart men efter att ha sett reprisen vet man inte om man skall skratta eller gråta. Hur som helst så ramlar Toquero, domaren dömer straff och visar desstuom upp det röda kortet för Culebras som får ta tidig rast.

Inget konstigt kanske trots att utvisningen känns hård, men då har jag inte sett reprisen...
Jag kan svära på att Culebras inte rör Toquero utan det ser helt enkelt ut som träbenent sparkar i marken och sedan faller.

Mina ögon kanske bedrar mig och jag hoppas någon kan bekräfta vad jag såg.

Skulle det stämma har vi haft en otrolig tur för det domslutet ändrar givetvis matchbilden totalt.

Llorente stegar upp från 11 meter och till skillnand från Iraola förra veckan sätter han straffen hur säkert som helst.

1-0 och spel med en man mer känns fantastiskt helt enkelt och det dröjer inte länge förrän 2 sitter där den ska.

Om 1-0 var tveksamt är 2-0 ett mästerverk, 8 sekunder 4 tillslag och Toquero som avslutare är inget annat än ett skolboksexempel på hur en inspark skall slås!

Iraizoz skickar ut insparken, Llorente nickskarvar till David Lopez som i sin tur nickskarvar vidare till Toquero som löpt sig till ett friläge och gör inget misstag utan sätter bollen i mål på ett tillslag.  

Otroligt snyggt!

23 minuter och matchen känns avgjord...

Athletic spelar av första halvlek utan att låta Tenerife ha ett enda avslut på mål.

Andra halvlek börjar ungefär som den första och hemmalaget letar efter ett 3e mål för att döda matchen. Det 3e kommer och det dröjer inte länge, Iraola dröjer sig kvar i straffområdet och tar tillvara på ett skott/inlägg och sätter bollen i nät från 5 meter.

Målet kommer i den 59e minuten och det är också startskottet för att börja vila spelare inför den livsviktiga returmatchen mot Anderlecht i veckan.

Redan i den 60e kliver således Llorente av och ger plats åt  De Cerio, 65e Gurpegi för Etxeberria och i 77e får Toquero stående ovationer när han byts ut mot supertalangen Muniain.

Under tiden hinner Tenerife med ett reduceringsmål och Gabilondo får göra sitt andra mål på 2 matcher och fastställer också slutresultatet till 4-1.

Fanstastisk skönt resultat som vi mäktar med utan att förta oss, att vi dessutom har möjlighet att vila spelare inför Belgien resan bådar väldigt gott!

En sak till, Toquero får mycket skit inte minst av mig men idag gör han en fanstastisk match och ligger bakom det mesta. "Fixar" straffen(+utvisningen) gör ett mål själv och står dessutom för assisten till Gabilondos 4-1 mål.

Utan tvekan MOM  Gaizka Toquero 

Klicka på bilden för att se höjdpunkterna från matchen!

Kolla in 2-0 målet, ljuv fotbollskonst i mina ögon!
Kolla in straffen också, väldigt tveksamt om Culebras rör Toquero...

Matchfakta:
Athletic - Tenerife  4-1
Bollinnehav: 54-46%
Avslut: 21-13
Avslut på mål: 9-4

1-0 (17') Llorente (penalty)2-0 (22') Toquero3-0 (53') Iraola 3-1 (59') Alfaro
4-1 (62') Gabilondo