Tenerife har ligans sämsta bortafacit med bara två poäng och bara sex gjorda mål. De lyckades vinna senaste matchen mot ett annat dåligt bortalag, Mallorca med 1-0, men har innan dess inga imponerande resultat. Varken hemma eller borta.

Tenerife verkar vara ett piggt lag med intentioner att spela fin fotboll. Dock så har de antingen haft en hel del otur eller så har de inte riktigt kapacitet till att spela attraktiv fotboll med den truppen de har. Vad vet jag? I vilket fall som helst så har Nino gjort lika många mål vår egen Llorente. Han är den spelaren vi får se upp mest med i defensiven. Sen har vi, förra mötets matchvinnare från Tolosa, Mikel Alonso att hålla koll på. Den före detta Sociedad- och Boltonspelaren nickade då in matchens enda mål.

Det mesta i Athleticlägret verkar handla om incidenterna runt Anderlechtmatchen. Det verkar lite som om Athletic glömt bort att det ska spelas ligamatch igen i helgen. Nu har i alla fall truppen till matchen till slut blivit officiell.

Avstängningar på nyckelspelarna Orbaiz och Martinez ställer till det en del på mittfältet. Det största frågetecknet är vem som tar platsen bredvid Gurpegi på innermittfältet? Kan San José spela ett snäpp högre upp i banan? Eller är det, de relativt oprövade korten, Iturraspe och Iñigo Perez som får chansen från start? Eller har Caparrós helt andra planer för mittfältet? Jag gissar ändå att det blir Iturraspe som får gå in och ta jobbet.

Efter en rad knackiga matcher och dåliga resultat så är det dags för lejonen att spela lite boll och försöka att variera inlägg från kanten med lite djupledsspel centralt i banan. Kanske Iturraspe hittar passningsvägar som inte Orbaiz och Martinez hittat? Vi har ju alltid ett vapen i fasta situationer men nu är inte Yeste med i truppen så vi får klara oss utan hans vänsterfot.

Jag hoppas att Muniain spelar istället för Toquero, men blir allt för offensivt i Caparrós värld? Jag tycker det är dags att ta ut ett offensivt lag och köra över ö-laget från tabellens bottenskikt. Nu finns det väl inte tre defensiva mittfältare att sätta in. Eller? 

En måstematch med höga krav på offensiv vilja och kreativitet.

Till sist får vi får hoppas på mer städade Tenerifeanhängare än de belgiska.

Athletic Club: 
Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, De Cerio, Iturraspe, Muniain and Iñigo Pérez.

Tenerife:
Luis García, Sergio Aragoneses, Marc Bertrán, Héctor, Culebras, Ezequiel Luna, Manolo Martínez, Pablo Sicilia, Ricardo, Richi, Mikel Alonso, Juanlu Hens, Dani Kome, Ayoze, Omar Ramos, Ángel, Dinei, Alfaro och Nino.


Källor:
www.athletic-club.net
www.clubdeportivotenerife.es