Krångel och flertalet oväntade händelser avslutar Athletic Clubs återkomst i viktiga europaspel. Det verkar som om att de belgiska supportrarna hade bestämt sig redan innan avspark att krångla till kvällen, och inte bara på plan. Innan matchen äns börjat hade fyra belgiska supportrar redan anhållts på grund utav flertalet händelser runt om San Mamés. Men det var inget att jämföra med vad som hände efter slutsignalen gått och stadion halvtömts.

Med spelarna i varsina omklädningsrum och stadion halvtömd, valde flertalet Anderlecht supportrar att invadera Katedralens gräs, varpå Athletic Club supportrarna följde och småbråk utöver planen påbörjades. Anderlechts tränare skyller på "euforin" och klargör att det var anledningen till invasionen utav plan.

De icke aktiva Anderlecht supportrarna som kom för att avnjuta spelet tvingades även de in på plan då de, lite för, hängivna Athletic Club supportrar från de övre läktarna började att kasta ned tändare, flaskor mm, mot de som valt att stanna kvar på sina platser, bedrövligt. Efter några minuters batalj, kunde de mest aktiva stridarna föras iväg och störningarna lugnade sig.

Nu väntar konsekvenserna för båda delar, allt ligger i händerna hos fotbollskommitén.

Länk till El Correos fotorapport: http://www.elcorreo.com/vizcaya/multimedia/fotos/ultimos/51419-invasion-mames-0.html