Athletic fick  ändå en drömöppning då supertalangen Iker Muniain nickade in 1-0 redan efter 2 minuter. Toquero skickade in ett inlägg och "smurfen" Muniain glömdes fullständigt bort och nickade enkelt in ledningsmålet.

Caparros har ju kritiserats hårt för att inte gen succéynglingen chansen från start men idag fick han den äntligen och han tog den med besked.

Annars var första halvlek bedrövlig sett ur Athletic ögon. Caparros luftade en som vanligt på senare tid väldigt defensiv startelva, inget ont om en defensiv trio i Gurpegi, Javi Martinez och Orbaiz om man  ex möter Real eller Barcelona men ikväll ställdes man mot ett av ligans sämsta lag och dessutom på hemmaplan...

Startelvan enligt följande:

Iraizoz
Iraola - San Jose -Amorebieta- Castillo
Gurpegi-Javi Martinez-Orbaiz- Muniain
Llorente - Toquero

Ni fattar vad jag menar...

Som sagt Caparros taktik vad den nu var funkade inte alls och Xerez vände på steken innan klockan tickat fram till 45. 

Moreno gjorde 1-1 i 10e på ett mäktigt volleyskott och Bermejo gjorde snyggt 2-1 strax innan halvtidsvilan. Publiken visade sitt missnöje med att bua ut hemmalget i spelargången och Caparros såg bekymrad ut.

Vi frågade efter Susaeta från start och fick det åtminstone till starten av andra halvlek, alltid något...

Förhoppningsvis var det också sista gången Caparros petade honom till förmån för Gurpegi för Susaeta var den spelare som stod för det mesta av vändningen.

Susaetas och Iraolas samarbete är ljusår bättre än det som Gurpegi och Iraola kan vaska fram och det gav resultat ganska snabbt.

 I 64e minuten slår just nämnde Susaeta ett perfekt inlägg mot straffpunkten där luftens kung Llorente når högst och lobbnickar in 2-2 bakom en chanslös Renan.

Athletic har vi denna tidpunkt lyft sitt spel en aning och pressar stundtals Xerez ända ner till famnen på målvakt Renan. Man har också strax innan bytt in De Cerio istället för Gurpgei och spelar i detta läge med 4 anfallare.

Pressen fortsätter dock med en hel del nerv i matchen då Xerez faktiskt är lite vassare när man väl kommer till anfall.

Inga riktigt bra chanser skapas förrän återigen Susaeta siktar in sig på Llorente i den 86e minuten. Från samma plats till samma plats men på ett lite annorlunda sätt, istället för att slå ett inlägg mot Llorentes huvud trycker Susaeta istället iväg en hård markboll som Llorente iskallt möter och stöter in segermålet, Xerezbackarna såg lite förvånade ut och hade med all säkerhet förväntat sig ett ordinärt inlägg.

3-2 och inte mycket händer innan domaren blåser av för full tid.
Athletic har vunnit och tagit 3 mycket viktiga poäng men utan att övertyga spelmässigt.

Bäst på plan måste väl ändå bli Susaeta som kommer in i halvtid och vänder på matchen med 2 fina framspelningar och för övrigt bra spel.  Muniain, Llorente och Iraola gör också hyfsade insatser medans försvaret såg lite stabbigt ut.

En som inte lyckades alls var vänsterbacken Castillo som ställde till det defensivt  samtidigt som han inte tillförde något offensivt heller, tror nog att Koi är tillbaka där nästa vecka. 

Skall också nämna domare Álvarez Izquierdo instas som nästan var lika dålig som Athletics spel i första halvlek. Bland annat missade han en av årets mest solklara straffar då Muniain sköt och en försvarare räddade bollen med båda händerna! Nästan i klass med Renans räddningar...

AUPA ATHLETIC!

Matchfakta:Athletic -  Xerez 3-2 (1-2)  Llorente 2, Muniain, Bermejo, Moreno

Bollinnehav:57-43%
Avslut:18-15
Avslut på mål:8-5
Inlägg mot straffområdet:55-17
Gula kort:2-5