Nja nu är det ju inte riktigt så att man börjat ge 6 poäng för matcherna efter juluppehållet men visst känns det som att vinnaren i matchen "tjänar" 6 poäng.

Athletic är idag 1 poäng efter Deportivo på 5e plats och endast 4 poäng från en Champions League plats där otroligt hemmastarka Mallorca huserar för tillfället.

Precis ovanför Athletic på samma poäng återfinns ligans för tillfället snabbast sjunkande sten Sevilla.

Mallorca spelar på bortaplan och det finns risk för poängtapp i Sevilla tror jag att Athletic vid en ev vinst kan hamna på en imponerande 5e plats efter halva säsongen.

Fantastiskt isåfall...

Hur ser då formen ut inför lördagens batalj?

Jo Deportivo som för tillfället har sjukstugan full pekar kurvan brant neråt efter en 0-2 förlust på Mallis och sedan en förödmjukande förlust med hela 3-0 mot Sevilla i cupen på hemmaplan dessutom.

Athletics kurva kan ju inget annat än peka rakt upp mot sjunde himlen efter den mäktiga segern över de vitskrudade miljonärerna från Madrid för en vecka sedan. 


"96 miljoner"       "obetalbar"

"det finns saker pengar inte kan köpa"

Innan det spelade man 1-1 borta mot Malaga och gick på samma mina borta mot Mallorca som Deportivo gjorde.

Lite fördel Athletic kanske...

Formkurvan senaste 5 matcherna:

Athletic

Vinst 1-0 (h) Real Madrid (Liga, Januari 16)
Oavgjord 1-1 (a) Malaga (Liga, Januari 10)
Förlust 2-0 (a) Mallorca (Liga, Januari3)
Vinst 2-0 (h) Osasuna (Liga, December 20)
Förlust 3-0 (h) Werder Bremen (Europa League, December 17)

Deportivo

Förlust 3-0 (h) Sevilla (Copa del Rey, Januari 21)
Förlust 2-0 (a) Mallorca (Liga, Januari 17)
Oavgjord 2-2 (h) Valencia (Copa del Rey, Januari 13)
Vinst 1-0 (h) Osasuna (Liga, Januari 10)
Vinst 2-1 (a) Valencia (Copa del Rey, Januari 6)

Historiskt sett då?

Jo som ni ser på siffrorna nedan har Athletic det svårt på Riazor och har endast mäktat med 7 segrar på de 39 matcher som spelats, de senaste 5 åren skänker dock lite ljus till oss Athletic supportrar trots ganska klara förluster senaste 2 säsongerna.

Fördel Deportivo alltså...

Historik:
Spelade matcher på Riazor: 39
Vinster Deportivo 21
Oavgjorda: 11
Vinster Athltetic: 7

Senaste 5 åren på Riazor
2 vinster för Deportivo 2008/2009 och 2007/2008
1 Oavgjord 2004/2005
2 vinster för Athletic 2005/2006 och 2006/2007

Matchen:

Caparros har tagit ut följande trupp:
Iraizoz, Armando.
Koikili, Ustaritz, Amorebieta, San José, Iraola.
David López, Yeste, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Javi Martínez, Iturraspe.
Toquero, Llorente, Muniain, De Marcos.

Avstängd: Gurpegi.
Skadade: Zubiaurre, Bóveda, Aitor Ocio, Etxeita, Castillo, Muñoz, Ion Vélez.
På läktaren: Etxeberria, Díaz de Cerio. 

Caparros förfogar återigen över en näst intill skadefri trupp om man bortser några spelare som ändå inte är tänkta som startelvan spelare.

Det enda lilla avbräcket är mannen med det största krigarhjärtat i La liga nämligen Gurpegi som är avstängd efter den lite löjliga utvisningen mot Real Madrid förra helgen.

Annars är det alltså upplagt för bästa möjliga startelva....

Ser man till dagens träning verkar det som  11 redan är klar och kommer se ut så här:Enda skillnaden mot laget som knockade Real förra veckan är att Susaeta tar avstängda Gurpegis plats på höger mittfält.

Visst gillar jag Gurpegi men jag tycker ändå Susaeta passar betydligt bättre som yttermittfältare, skall Gurpegi spela skall han placeras på det centrala mittfältet med en defensiv utgångspunkt.

Jag skulle också gärna se unge Muniain från start någon gång och helst på träbenet Toqueros bekostnad. Visst gjorde Toquero en fantastisk arbetsinsats på San Mames förra veckan men för fa... karln kan ju inte "spela" fotboll!!!  eller göra mål för den delen...

Muniain har ju i princip varit poäng givande så fort han fått spela och han förtjänar verkligen 90 minuter men det verkar som Caparros vaktar sin guldklimp väldigt hårt.

Kanske vill man inte ha Europas gamar efter honom på samma sätt som Racing fått efter Canales genombrott?

Förutom ovanstående tankar är startelvan klockren. Iraizoz lär vara ohotad de närmaste åren efter matchen mot Real och i veckan gick Macua ut med att man har bestämt sig för att utnyttja San Joses utköpsklausul på 3 miljoner Euro från Liverpool.

Det sägs också att San Jose fått ett förslag på ett 4 årskontrakt att fundera på, säger väl lite om killens kvalitéer om det nu var någon som tvivlade efter de senaste månadernas succéer.

San Jose säger att han är smickrad men att han bara tänker på att göra så bra ifrån sig tills säsongen är slut.

 
Motståndet:

Real Club Deportivo de La Coruña
är det fullständiga namnet på laget som kommer från staden La Coruna belägen längst upp i nordvästra hörnet av Spanien.

klubben bildades 1906 och spelar sina hemmamatcher på Riazor, Deportivo har vunnit ligan 1 gång, Spanska cupen 2 ggr och Spanska supercupen 3 gånger.

Har själv alltid varit lite svag för det blåvitrandiga laget som charmade mig som mest säsongen 2003/2004 då man bla annat slog ut Milan i Champions League.

Efter 4-1 förlust på San Siro gjorde Deportivo sin antagligen bästa match någonsin och slog Italienarna med 4-0 hemma på Riazor och tog sig till Semifinal.

Man har också haft en hel drös med sköna spelare under åren som gått bla Bebeto, Rivaldo,  Makaay, Tristan till favoriter som fortfarande spelar som tex Luque(minns cykelsparksmålet här) idag i Malaga och den kanske skönaste av dem alla Juan Carlos Valeron som vi kanske får se imorgon. 

2 män med anknytning till respektive lag är givetvis Deportivos målvakt Aranzubia som spelat större delen av sin karriär i Athletic men fått en liten nytändning i sitt nya lag. 

Den andre är Athletics tränare Caparros som tvärtemot Arnazubia gått den andra vägen,  Caparros tränade Deportivo från 2005-2007 och tog bla Depor till 2 Cupfinaler innan han vände skutan mot Bilbao.


Deportivo har som vi nämnt tidigare stora skadeproblem och tvingas avvara flera viktiga spelare men Lotina har iallafall tagit ut följande trupp:

Antonio Tomas, Laure, Juca, Aranzubia, Bodipo, Ivan Perez, Juan Dominguez, Valeron, Lopo, Manu, Manuel Pablo, Adrian, Pablo Alvarez, Adrian Lopez " Piscu", Ze Castro, Colotto, Filipe, Añon.

Saknas:Angulo, Lassad Nouioui, Andres Guardado, Mista, Riki, Sergio Gonzalez

Startelva enligt Deportivo redaktionen


Inga stora stjärnor kanske men likt Athletic en riktig lagmaskin som dock börjat hacka i takt med att skador på nyckelspelare börjat gäcka truppen.

Jag tror på en tuff match och med tanke på båda lagens lite snåla målskörd samt Deportivos avbräck på anfallssidan att det bara blir ett mål.

Men slår jag ihop alla för och nackdelar tror jag på seger för Athletic grundat på nuvarande form och Deportivos skadeproblem.

1-0 till Athletic och jag tror att unge herr Muniain får komma in och avgöra igen.

Vad: Liga BBVA omgång 19
Var: Riazor
Hur: TV4 SPORT
Domare: ?
Tid: Lördag 23/1 kl 22:00
Förberedelser:Svärföräldrarna på middag...
Förtäring: Då jag får se till att spela in matchen för senare beskådning under natten krävs nog en hel del kaffe :)...
Förväntningar: Tuff, tät och spännande match.


Shit lite väl lång inför....

AUPA ATHLETIC!