Ja visst känns det nästan så, nu förlorade visserligen Sevilla lite oväntat mot Racing ikväll och Mallorca lär väl knappast ta full pott borta mot Real imorgon men Athletic har bla Real Madrid och Deportivo kvar att möta innan serien vänder och det är sannerligen inga lätta matcher.

Dessutom är det matcher likt den mot Malaga man bara måste vinna för att hålla sig fast bland  de 6 bästa.

Förra veckan match mot Mallora var ett riktigt bottennapp och tränare Caparros skyllde på både otur och att man var lite ringrostiga efter ledigheterna.

Tja det där borde väl vara tränarens uppgift att motivera spelare och lägga upp träningen så att man skall vara i toppform när det väl sätter igång igen...

Hur som helst gjorde man en riktigt usel insats som bara är att glömma, dags att bryta ihop och komma med nytt mod mot Malaga

Caparros har tagit ut en trupp bestående av:
Iraizoz, Armando,Koikili, Ustaritz, Amorebieta, San José, Iraola.
David López, Yeste, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, Muniain, De Marcos.

Skadade: Zubiaurre, Aitor Ocio, Bóveda, Iturraspe, Muñoz, Ion Vélez.
Petade: Etxeita, Castillo, De Cerio, Etxeberria.

I Athletic är Toquero tillbaka från sin avstägning och även David Lopez tar plats i truppen.
Några frågetecken måste dock Caparros rätat ut, backlinjen inför morgondagen känns ganska klar dock kan det möjligen bli så att San Jose får vila till förmån för Ustaritz som åter är skadefri.

Helt säkert är det att Koi tar hand om vänsterbackplatsen då Castillo lämnats hemma i Bilbao. Mittfältet känns mer öppet.

Caparros taktik med 3 defensiva städgubbar i Orbaiz, Gurpegi och Javi Martinez funkade inte alls förra helgen och jag hoppas verkligen att han överger den idén så fort det går.

Om  så blir fallet får nog Gurpegi sätta sig på bänken och lämnar då troligtvis över sin plats till antingen Susaeta eller Muniain. De finns dock en möjlighet att båda två ynglingarna får spela från start då legenden Yeste gick från glödhet i matchen mot Osasuna till iskall i förra helgens möte med Mallorca.

I anfallet lär vi få se luftens herre Llorente trots att han klev av från fredagens träning, bara en liten säkerhet fösäkrade Caparros. Bredvid Llorente kommer med all sannolikhet det eviga träbenet Toquero spela efter att han missat matchen mot Mallorca pågrund av en avstägning.

Trots frågetecknen gissar vi på nedanstående startelva.
Förhoppningsvis kan matchbilden passa Athletic bra, ett pressat Malaga lär vara det bollförande laget och kan man bara hålla tätt bakåt tror jag att hemmalaget kommer lämnna stora luckor som kan öppna upp för kontrande Athletic spelare.

Viktigaste av allt lär vara Athletics passningsspel som var under all kritik förra veckan.
Man MÅSTE klara av att hålla bollen inom laget i mer än 10 sekunder åt gången om man skall stå pall för ett hemmalag som garanterat kommer att kämpa för livet i 90 minuter.

Klarar vi det och är lite effektiva på kontringarna tror jag vi vinner klart med 3-1, Llorente gör första och Susaeta de två sista.

AUPA ATHLETIC!

Vad: Omgång 17, La Liga
Var: La Rosaleda, Málaga
Hur: Stream
Domare: Pérez Burrull
Tid: Söndag 10/1 kl 17:00
Förtäring: Mest Kaffe....
Förväntningar: 3 poäng är nog ett måste om vi skall hänga på toppen.