Athletic ställde up med en ganska väntad elva bestående av:

Iraizoz
Iraola-San Jose-Amorebieta-Castillo
Gurpegi-Orbaiz-Javi Martinez-Yeste
Susaeta - LLorente

Första halvlek hände igentligen ingeting, båda lagen hade bedrövligt svårt att få till anfall med fler än 2 passningar och Iraizoz räddning på Bilbaosonen Aduriz skott var väl det enda som var värt att minnas.

Visst var planen allt annat än bra men lite mer måste man verkligen begära av 2 lag som huserar i toppen av världens bästa liga.

Andra halvlek blev framför allt något bättre för hemmalaget, Athletic hade fortfarande förvånansvärt svårt att ens pricka rätt på 2 meterspassningar.
 
Det dröjer heller inte länge innan Mallorca gör 1-0, Alvarez får fritt skottfält och får en lite turlig touch på AMorebietas rygg vilket ställer Iraizoz och målet är ett faktum.

Strax efter målet har Athletic sin bästa(enda) period i matchen och man får bra tryck på hemmalaget och när LLorente vänder bort både målvakt och sin försvarare i 64e trodde nog alla att 1-1 var spikat men icke. Med öppet mål försöker LLorente placera bollen högt men Josemi lyckas få ett huvud på bollen som styr ut till hörna, nära nära.

I det här läget känns det verkligen som Athletic är på väg att ta över och Caparros har också slängt in ungdomarna Muniain och De Marcos til fördel för Gurpegi och en för dagen urusel Yeste.

Mitt i Athletic pressen händer då det som brukar hända, man säger ju att släkten är värst och så också i detta fall. En för dagen lysande Aduriz chippar elegant förbi en utrusande Iraizoz och matchen känns körd trots att det är 25  minuter kvar.

Athletic fostrade Aduriz tvingades iväg till Mallorca inför förra säsongen då ledningen i Athletic beslutat sig för att sälja honom med motiveringen att man hade bra täckning på anfallsidan ändå.... tjenare, nån som kan tänka sig att byta ut Toquero mot Aduriz?  Ja tack, alla dagar i veckan...

Hur som helst matchen  fortsätter utan att någon av lagen mäktar med några fler mål, Mallorca är faktikst närmare 3-0 än Athletic är ett reduceringsmål.

Så här direkt i efter match känns det som att detta var säsongens sämsta insats hittils, inget kul sätt att starta det nya året på. 

Mot Malaga!

Aupa Athletic!


Matchfakta:

Mallorca- Athletic 2-0 Alvarez(49), Aduriz (66)
Bolinnehav: 52-48
Avslut: 15-4
Avslut på mål: 5-3
Gula kort: 5-2