Jul och nyårsfirandet är över och Athletic kan se tillbaka på en riktigt bra höstsäsong, lite extra vila över helgerna har också läkt en hel del småskavanker och Caparros kan i princip mönstra ett ordinarie mannskap för första gången på länge.

Caparros har tagit ut följande trupp att resa till semesterön:

Iraizoz, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain and De Marcos.

Avstängd: Toquero
Skadade:Zubiaurre, Bóveda, Aitor Ocio, Muñoz, Iturraspe, David López, Ion Vélez.
Petade:Etxeita, Díaz de Cerio

Den enda som egentligen saknas och som möjligen kan vara en man för startelvan är träbenet Toquero som är avstängd, förhoppnignsvis lägger han all sin lediga tid med pojklaget och kör vän med bollen i dubbla pass.

Ustaritz, Yeste och Susaeta har haft lite småskador under veckan men är trots det med i truppen, återstår dock att se om de 2 sistnämnda är redo för startelvan.

Annars har Caparros delikata problem med så många spelare friska och i riktigt bra form.

Vi gissar på följande startelva.Nyckelspelare: Tjatigt jag vet men i senaste matchen mot Osasuna gjorde han verkligen skäl för ordet nyckelspelare, framspelning till Yestes 1-0 och sedan 2-0 på egen hand.
Ingen diskussion denna vecka.

Överraskning: Har nog tagit ut denna spelare här någon gång tidigare i men det tåls att nämnas igen, Mikel San Jose är 20 åringen som lånades tillbaka från Liverpool i somras och sattes direkt i frysboxen av tränare Caparros.

Trots otaliga skador och avstängningar förblev han där tills den 3e december då  Ustaritz skadade sig på uppvärmningen  inför bortamatchen mot Austria Wien i Europa League.

San Jose gjorde en kanonmatch och fick kröna sin "riktiga" debut med ett härligt viljemål, 5 matcher och ytterliggare ett mål senare känns han hur självklar som helst!

En stor överraskning i mina ögon!

Het: 1-0 redan efter 1 minut höjde självförtroendet på annars ojämne Yeste till en nivå han borde spela på oftare,en fantastisk första halvlek gör Yeste stekhet!

Motsåndarna då?

Jo det är ett skadebrabbat Mallorca som Gregorio Manzano tvingas ställa på banan, skador och avstängningar på såväl försvarare som offensiva spelare gör att man får stuva om ordentligt.

Truppen ser ut enligt följande:
Lux, Aouate, Mattioni, Josemi, Rubén, M.Suárez, Webo, Julio, Castro, Keita, Tuni, Ayoze, Víctor, Martí, Pezzolano, Aduriz, Corrales y B.Valero. 

och Malorca red tror att startelvan kommer att se ut så här...

Aouate
Mattioni, Josemi, Ruben, Ayoze
Alvarez, Marti, Suarez, Castro
Aduriz, Victor
 

Ingen märkvärdig startelva kan tyckas men trots stora ekonomiska hål och att man tvingades sälja flertalet betydelsefulla spelare i somras har tränare Manzano snickrat ihop ett imponerande lagbygge.

Hemma på Mallis har man full pott och hela 7 raka segrar vilket givetvis är mycket imponerande med tanke på förutsättningarna. 

På bortaplan har man däremot haft det tuffare och endast mäktat med en seger.

Själv tror jag den här matchen kan passa Athletic perfekt då första förlusten för Mallorca rycker närmare ju fler matcher som går samtidigt som Athletic är ett  bra bortalag och inte har förlorat på Mallorca de senaste fyra säsongerna.

Lägg därtill ett antal skador i hemmalaget så är det väl bara att ställa ut skorna eller...

Läs mer om Mallorcas inför här

Matchen då?

I kraft av hemmaplan och hemmaform kommer troligtvis Mallorca att äga mest boll och Athletic kommer att förlita sig på kontringar och kanske framför allt fasta situationer där man för dagen är bland de bästa i Europa.

Förre Athletic spelaren Aduriz är kanske det största hotet men jag tror att både Amorebieta och San Jose trivs att spela mot en sådan spelare då båda två mycket väl matchar Aduriz i luftduellerna.

Förhoppningsvis kan framför allt Llorente dra fördel av Mallorcas tapp på spelare i försvaret och ge sin anfallspartner ytor eller helt enkelt knoppa in en hörna eller frispark.

0-2 till Athletic med Llorente och Susaeta som målskyttar är mitt tips!

AUPA ATHLETIC!

Vad: Omgång 16, La Liga
Var: ONO Estadi 
Hur:TV4 SPORT
Domare: Muñiz Fernández
Tid: Söndag 3/1
Förtäring: Sambons nybakta kakor!
Färväntningar: 3 poäng låter kanske lite kaxigt men allt pekar på det :)