Ett rekordungt Athletic fick alltså rejält med stryk mot rutinerade Werder Bremen i veckans Europa League men siffrorna 3-0 var ganska smickrande för gästerna från Tyskland.

Spelmässigt var mátchen ganska jämn men ett effektivt Bremen gjorde mål på det mesta medans hemmaspelarna hade förvånansvärt svårt att komma till avslut, hellre passning i friläge än att avgöra själv håller ju inte...

Vi skall dock inte ge ungtupparna alltför mycket kritik när man ex avslutade matchen med en snittålder på 20,1 (om jag nu räknade rätt) år och då är ändå 32 årige veteranen Etxeberria inräknad där.

Fantastiskt  då att hålla jämnt spelmässigt mot ett Werder Bremen  med stjärnor som Ozil, Frings, Pizzarro, Mertesacker och vår egen Markus Rosenberg... ehh nåja stjärna kan väl diskuteras i det sista fallet.

Före matchen mot Werder Bremen hade det snackats om en ev debut för 16 årige stjärnskottet Ramalho men det var en annan yngling som stal rubrikerna.

Medan Ramalho satt kvar på bänken fick nämligen 17 årige Aurtenetxe debutera på vänsterbacksplatsen och gjorde en riktigt bra match bortsett den första kvarten.

Med Muniain framför sig hade Athletic en vänsterflank på sammanlagt 33 år.... sanslöst!

Nu till derbyt...

Caparros har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Iraola, Muniain, De Marcos, Etxeita, De Cerio, Yeste, Koi, David Lopez,  Armando, San Jose, Ustaritz, Castillo, Gurpegui, Orbaiz, Javi Martínez, Gabilondo; Toquero and Llorente. 

Som ni ser är Amorebieta och Susaeta borta och avverkar en matchs avstängning samt att  Ocio, Munoz, Velez och några fler fortfarande är skadade.

Tillbaka i truppen efter en tids frånvaro är Ustaritz som tar Amorebietas plats i mittförsvaret och även Llorente  samt Toquero skall vara fit for fight efter lite småskador.

Startelvan är som vanligt otroligt svår att sia om men jag gissar(hoppas) att man ställer upp så här:Nyckelsspelare: Inget nytt under solen här men det märks tydligt hur beroende Athletic är av Llorente när han är borta. Lite oroande att man inte har en alternativ taktik då det kan gå riktigt illa om han blir långtidsskadad.

Överraskning: Egentligen svårt att hitta någon rejäl överraskning  om den här startelvan blir verklighet men Liverpool lånet San Jose har ändå gått från klarhet till klarhet sen han fick chansen för några veckor sedan vilket har varit en överraskning för mig åtminstone!

Het: Het-hetare-Iker Muniain.... ja så är det faktiskt, först gjorde han mål mot Valencia och sen avgjorde han på egen hand matchen mot Zaragoza och var till slut bäst mot Werder Bremen. Då har jag inte ens nämnt att han fyller 17 år på matchdagen! :)

Det verkar också som båda vänsterbackarna är småskadade och ger Athletic då några tveksamma alternativ, enligt Caparros kan det bli Yeste, Gabilondo eller kanske David Lopez....

Känns som att välja mellan pest, kolera eller svininfluensan typ...

Hur har derbylagen gått det senaste då?

Athletics senaste:

FÖRLUST 3-0 (h) Werder Bremen (Europa League, December 17) 

VINST 2-1 (a) Real Zaragoza (La Liga, December 12) 

FÖRLUST 2-1 (h) Valencia (La Liga, December 6) 

VINST 3-0 (a) Austria Vienna (Europa League, December 3) 

VINST 4-1 (a) Almeria (La Liga, November 29) 


Osasunas senaste:

FÖRLUST 1-0 (h) Mallorca (La Liga, December 13) 

OAVGJORD 1-1 (a) Malaga (La Liga, December 6) 

VINST 1-0 (a) Real Zaragoza (La Liga, November 29) 

FÖRLUST 3-1 (h) Valencia (La Liga, November 22) 

VINST 1-0 (h) Xerez (Copa del Rey, November 10)

Lite fördel Athletic här men som ni ser kan det mycket väl bli en riktigt målsnål historia då Osasuna inte är något målfyrverkeri vare sig framåt eller bakåt.


Osasuna ställer troligtvis upp med följande 11a:

Ricardo; Azpilicueta, Sergio, Josetxo, Oier; Juanfran, Nekounam, Punal, Camunas; Galan, Masoud 

Som ni ser saknas Walter Pandiani, Nacho Monreal och Ludovic Delporte som alla är skadade och detta gör ju att Osasuna är rejält försvagade i offensiven.

Målsnålt sa jag, vad sägs om 1-0 med Muniain som målskytt? Jag sätter en peng på det iallafall!

Vad: La Liga omgång 16
Var: San Mames
Hur: TV4 SPORT
Domare: ?
Tid:
Lördag 19/12 kl 18:00
Förberedelser: Skall faktiskt äta Julbord så matchen kommer att ses sent..., tack gode gud för den inspelningsbara digitalboxen!
Förtäring: Kaffe och kanske en återställare...
Förväntningar:Mål av 17 års jubilaren Iker Muniain!