Tränarjobbet är som sagt vad en utsatt position och  imorgon kan det vara Athletic som ser till att Zaragoza får se sig om efter nytt blod, en ganska bekväm sits för Baskerna om det nu inte vore för alla skador...

Mot Valencia fick både Llorente och Susaeta utgå med skador men är båda uttagna till truppen som flugit till Zaragoza, mest tveksam till spel verkar Llorente vara som till råga på skadan mot Valencia också vred till sitt knä på senaste träningen.

Caparros 19 manna trupp:
Iraizoz, Armando.
Amorebieta, Etxeita, San José, Iraola, Castillo, Jonás Ramalho.
David López, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez, Iñigo Pérez.
Toquero, Llorente, Etxeberria, Muniain. 


Avstängd: Koikili.
Skadade: Aitor Ocio, Ustaritz, Bóveda, Zubiaurre, Muñoz, Iturraspe, Yeste, Ion Vélez.
Vilar/petade: De Marcos, De Cerio.

Roligaste överrskaningen är att ytterliggare en supertalang kan få debutera på lördagskvällen, nu när vi lärt oss vem Iker Muniain är så får vi något nytt att vara stolta över.

Jonás Ramalho Chimeno  född 10-06-1993  debuterade faktiskt tidigare i Athletic än Muniain men är nu för första gången uttagen i en trupp för tävlingsmatchande.

Inte nog med att han är uttagen imorgon utan han är dessutom med i truppen som skall möta Werder Bremen i Europa League nästa vecka, stort för en 16 åring!

Kul med en tränare som släpper fram talangerna!

Vi tror på fölrjande startelva:Nyckelspelare: Kommentarer överflödiga trots det lite knackiga spelet i ligan...

Överrsakning/Het: Ja inte många gånger någon får båda "utmärkelserna" men en 16 åring som spelar från start bör ju vara lite överrsakande eller?

Att han är het råder det dock inga tviviel om då han gjorde Athletics enda mål mot Valencia för en vecka sedan och var ocks väldigt nära att bli matchjälte på slutet men målvakt Cesar gjorde en finfin räddning.

Koi är avstängd och lämnar därav över vänsterbacksplatsen till Castillo och om jag får välja kan han gärna behålla den länge.

I mitten får San Jose fortsatt förtroende då Ustartiz och Ocio fortfarande är skadade och på högerkanten får vi återigen se den outtröttlige Iraola fara som en virvelvind utmed sidlinjen.

Iraola skulle verkligen behöva lite vila och vem vet kanske kanske blir det isåfall debutanten Ramalho som byter av honom.

På mitten fortsätter troligtvi Caparros på sin vägvinnande bortataktik med 3 defensiva mittfältare i Gurpegi, Orbaiz och Javi Martinez. Gurpegi är på pappret skriven som högermittfältare men färvänta er en mer central position.

Susaeta och Muniain kommer nog att växla plaser med varandra och täcka upp vänsterkanten och plasten bredvid Llorente på topp om nu inte Toquero får starta.


Zaragozaz tränare har tagit ut följande trupp:
López Vallejo, Carrizo, Diogo, Paredes, Ayala, Goni, Jorge López, Ander, Pennant, Gabi, Pavón, Lafita, Arizmendi, Babic, Ewerthon, Ponzio, Laguardia y Álex.

och startar troligtvis så här:

Lopez Vallejo; Pulido, Fabian Ayala, Pavon, Paredes; Pennant, Ponzio, Aguilar, Herrera; Lafita, Arizmendi

Läs Zaragozaz brilijanta inför artikel här


Matchen då?

Troligtvis kommer Athletic att starta defensivt och satsa på kontringar och fasta situationer samt hoppas på att pressade Zaragoza spelare skall spela med nerverna utanpå tröjorna.

Zaragoza å sin sida kommer nog att ösa på från start för att få ett snabbt mål och lite arbetsro, håller Athletic tätt första 30 är jag ganska övertygad att man får med sig alla 3 poängen hem till Bilbao.

Tror att San Jose komemr att vara en avgörande faktor såväl defensivt som offensivt imorgon. Med Susaeta och Muniain på plan kommer vi att få många frisparkar vilket bäddar för farliga fasta situationer där mycket fokus kommer att läggas på Llorente. Perfekt då för San Jose som är en mycket duktig huvudspelare...

I det defensiva kommer han och Amorebietas sammarbeta att testas rejält, håller han för högsta ligan redan nu? Återstår att se men avgörande kommer det att bli...


AUPA ATHLETIC!

Vad: Liga BBVA omgång 13
Var: La Romerada
Hur: TV4 SPORT 
Domare: ?
Tid: Lördag 12/12 kl 18:00
Förberedelser:Målning hela dagen...
Förtäring: Gin & Tonic är givet...
Förhoppningar: Vinst och debut av Ramalho