Caparros gör som förra veckan och väntar med att ta ut truppen till förmiddagen på matchdagen men vi gör en kvalificerad gissning nu och återkommer imorgon med den officiella.

Uppdaterat*
Caparros officiella trupp:
Iraizoz, Koikili, Amorebieta, Etxeita, David López, Llorente, Yeste, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Castillo, De Cerio, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain och De Marcos. 


Vår startelva:
Nyckelspelaren ikväll är som vanligt  Llorente, börjar kanske låta lite tjatigt men med 6 gjorda mål på Valencia senaste 3 säsongerna så kan man inget annat ärn sätta honom där.

Hetast för tillfället är nog Susaeta som verkligen gör allt rätt förutom det där sista för att få in bollen i nät. Har en känsla av att den lile yttern kommer stänka dit en balja idag.

Kvällen överaskning blir nog veckans debutant och målskytt Mikel San Jose.

Ustaritz skadade sig på träningen innan matchen mot Wien och då Ocio är långtids skadad fick unge Liverpool förvärvet San Jose debutera från start, och vilken debut det blev.

En märkbart nervös San Jose började lite skakigt men tog sig ordentligt och gjorde en bra match som dessutom fick krönas med ett härligt viljemål.

San Jose var också högst delaktig i ledningsmålet då han nickade i ribban innan Llorente slog in returen. Härligt med ytterliggare en offensiv kraft på de redan mycket farliga fasta situationerna!

Ustartiz troligtvis inte återhämtat sig än lär nog San Jose få hemmadebutera idag.
Kul för honom men det gör mig lite orolig då den gänglige ungtuppen får möta en av världens bästa anfallare som inte passar hans defensiva spelstil.

Det är som sagt vad 2 formstarka lag som möts och Athletic tog sin senaste skalp i  Europa League i veckan då man slog Austria Wien med klara 3-0 på bortaplan. 

De 3 poängen i Öserrike betyder att man är klara för slutspelet och att den sista matchen hemma mot Werder Bremen "bara" betyder vem som slutar 1a respektive 2a i gruppen. 

Vinst med 2 mål eller fler ger Athletic förstaplatsen och troligtvis ett något lättare motstånd.

Valencia gjorde också 3 mål i veckan och det mot erkänt svårspelade Lille, skall också nämnas att men gjorde det utan sin och hela Spaniens målkung David Villa. Imponerande...

Hur har det då sett ut de seanste åren? Jo trots att Athletic gått ganska knackigt har man haft ovanligt lätt för just Valencia! På de 10 senaste matacherna har Athletic vunnit 4 spelat 4 oavgjorda och faktiskt bara förlorat 2 lägg därtill 3 raka segrar hemma på San Mames så talar en hel del för Athletic.

En som nog är extra förväntansfull är nog vår egen Valencia dödare Llorente som gjort hela 6 mål på fladdermössen de senaste 3 säsongerna, fantastiskt!

Vi tar väl en tur längs memory lane...

klicka på bilderna...

  ...Gabilondos fantastiska klack från 2006/2007


  ....Yestes magiska frispark från 2007/2008

  ... otroliga 5-1 an från samma år

Vad tror vi om matchen då?

Caparros är väldigt ombytlig med sina startelvor är ju ovanstående elva en kvalificerad gissning men det kommer nog inte som någon större överrsakning att Athletic kommer att satsa mycket på fasta situationer där man kanske är ligans starkaste lag.

Att Valencia dessutom känts lite svajiga i just det området tror jag att Caparros upmanat sina mannar om.

Valenica i sin tur kommmer givetvis att utnyttja sin snabbhet, med spelare som Joaquin, Mata, Pablo och Villa kommer det att gå undan när man  får fart på bollen.

Jag tror nog att Valencia kan få lite problem med att få fram bollarna till smurfarna där uppe då det verka som man ställer upp med "gamlingarna" Albleda och Marchena på mittfältet, jag tror nog att det sakans en hel del kreativitet där.

Hur som helst kommer det bli en riktigt tuff match i mitten, vinnande lag där tar nog attans hem alla 3 poängen.

2-1 till Athletic där Llorente givetvis gör båda målen :)

Lite kontraktsnyheter från veckan som gått.

Athletic supertalang Iker Muniain har i veckan förlängt sitt nuvarande kontrakt till 2015 och därigenom även höjt utköpsklausulen till 36-45 miljoner Euro beroende på hur mmycket han får spela. Fantastiskt goda nyheter och kanske får viu se honom från start imorgon!

Även den gamle räven Yeste är på gång att skriva på ett nytt kontrakt, 2 år till är tanken att han skall stanna men lönen kommer troligtvis att halveras. 

Kanske är närheten till ett nytt kontrakt som verkar ha gett Yeste en liten nytändning i de senaste matcherna. 

I 4-1 vinsten över Almeria låg den gamle frisparkskungen bakom 3 av målen och senast i Österrike föregicks de första 2 målen av frisparkar från Yeste och på det sista fick han en hockey assist. 

Valencia kommer med följande trupp till Bilbao:
César, Moya, Bruno, Miguel, David Navarro, Dealbert, Alexis, Mathieu, Marchena, Albelda, Maduro, Baraja, Joaquín, Pablo, Mata, Jordi Alba, Zigic och Villa

och ställer troligtvis upp så här:
(4-2-3-1): Cesar; Bruno, Navarro, Dealbert, Mathieu; Albelda, Marchena; Joaquin, Mata, Pablo; Villa

Läs mer om Valenica inför kvällens match här

AUPA!

Var: San Mames, Bilbao
När: Avspark kl 21.00
Domare: Rubinos Perez
TV: Ja, TV4 Sport.