Mot Barcelona spelade Athletic 4-3-2-1. Med tre defensiva mittfältare lyckades Athletic nästan neutralisera Barcelonas speluppläggare och Catalanerna gavs ingen chans att trilla boll i närheten av offensivt straffområde. Få var de giftiga instick vi är vana att se och de avgörande passningarna kom istället från spelare längre bak i banan.

Orbaiz, Javí Martinez och Gurpegi städade effektivt framför den rödvita hemmamuren. 

Nu väntar bortamatch mot Almería. Ett lag vi aldrig lyckats besegra på bortaplan. På fyra försök har vi faktiskt bara lyckats ta en poäng. Förlust förra säsongen med 2-1. Athletics mål gjordes av Del Olmo. Någon som kommer ihåg honom. Någon som vet var han spelar nu...? Nej, han är inte Numancierad..

Nu verkar dock Iker Muniain vara tillgänglig och Caparrós har idag tränat med en uppställning som såg ut så här:

                   Iraizoz
Iraola-Ustariz-Etxeita-Koikili
Muniain-Gurpegi-Javí-Yeste
        Susaeta-Llorente

Som en försiktighetsåtgärd Amorebieta avstod dagens träning . 

Det intressanta är att se Susaeta på topp brevid Llorente. Susaeta har verkligen varit en av Athletics bästa spelare den senaste tiden. Jag ser honom dock hellre på vänsterkanten istället för Yeste. Med De Marcos på topp. Ja, De Marcos effekten håller i sig.

Knappt har man förträngt U-17 VM i Nigeria innan en ny ungdomstrupp presenteras. Nu skall U-17 laget spela två träningsmatcher mot Portugal i början av december. Med i Spaniens trupp finns tre spelare från Athletic, Urtzi Erleaga, Jonas Ramalho samt Iñigo Ruiz de Galarreta. Kul!

Del Olmo spelar nu i Hércules...