Ett 0-2 underläge från första matchen var ju givetvis inte bra men det kändes ändå som om Ahletic kunde vända matchn på San Mames.

Athletic började också i ett rasande tempo och hade 2 riktigt vassa lägen innan streamen knappt hunnit sätta igång och så fortsätter det igentligen matchen igenom.

I mitten av första halvlek prickar Llorente ribban innan man till slut får hål på planens bästa spelare, Susaeta gör bort sin back på högerkanten och slår ett perfekt inlägg till Llorente som nickar bollen i mål med lite hjälp av en Rayo back.

1-0 och det känns verkligen som Athletic kommer att vända detta, andra halvlek börjar som den första slutar  chans på chans på chans utan att få dit den.

De Marcos byts ut till förmån för Etxeberria och Toquero går ut och in kommer Inigol.

Mitt i en press kommer då målet som skickar Athletic ur cupen, en rensning från Rayo hamnar hos Ustaritz som lite oturligt skickar bollen mot ett Athletic målet och en anstormande Rayo anfallare.

Athletics målvakt för dagen är 3 äpplen höga Armando som i dettta läge hamnar på halvdistans och blir enkelt överspelad med en halvtaskig lobb.

1-1 och Athletic Behöver göra 3 baljor till för att ta sig vidare, uret står på matchminut 73 och loppet är givetvis kört.

Athletic och Javi Martinez  gör ett snabbt mål till men Rayo kvitterar än en gång och matchen slutar 2-2.

Kanske förbrukade man sin tur redan förra året när man tog sig ända till final men att man inte tar sig vidare från de här 2 matcherna är ofattbart.

Ikväll hade Athletic 25 avslut varav flertalet mycket vassa och om jag inte missminner mig hade man runt 15-20 avlut i bortamatchen. Llorente gjorde iofs mål ikväll men skulle nog gjort 3 till med normal effektivitet, 10 avslut ikväll....

Läge att gratulera Rayos fantastiska målvakt Dani jimenez som på egen hand tar laget vidare! 

Trots allt kan uttåget föra något gott med sig, med färre matcher kan man nog göra bättre ifrån sig både i ligan och Europa League.

Grattis och lycka till i fortsättningen Rayo Vallecano...
Om någon ifrån Rayo truppen läser dettta så köp en lott till mig! Garanterad vinst!


Aupa Athletic!

Matchfakta: Athletic - Rayo
Avslut: 25-12
Pass: 552-358
Inspel till straffområdet: 54-30 
Bollinnehav: 54 -46