Den 27 årige högerbacken Andoni Iraola har matchats stenhårt den här säsongen. Redan nu har han spelat 21 tävlingsmatcher.

Inte nog med att han har varit med i Athletics samtliga 21 tävlingsmatcher den här säsongen. Han har spelat samtliga minuter i 20 av dem. Enda vilan var sista kvarten mot Austria Wien.

10 seriematcher - 1 mål - 1 varning
8 UEFA matcher - 0 mål - 1 varning
2 supercupmatcher - 0 mål - 0 varningar
1 Copa del Rey - 0 mål - 0 varningar

Den eleganta högerbacken har nu återigen blivit uttagen till landslaget. Han är med i truppen inför träningsmatcherna mot Argentina i Madrid samt Österike i Wien.

Den vila och återhämtningsträning som den övriga truppen får inför mötet med Barcelona den 21 november missar alltså spelaren som troligen behöver den som mest. 

När nu Llorente är småskadad och flera andra spelare är slitna känns det som en stor risk i Athletics högerförsvar. Dessutom är alternativen få just på den platsen.

Ytterligare en spelare i truppen är uttagen till landslaget. Det är Javí Martinez som skall spela U-21 landskamperna mot Finland (hemma) och Holland (borta). Den 21 årige centrala mittfältaren har inte matchats lika hårt som Iraola. 9 ligamatcher och 7 i UEFA cupen har det blivit såmhär långt. Han har dessutom blivit utbytt vid 3 tillfällen och inbytt i paus i en match. Rena motionären alltså i jämförelse...