I vad som måste betraktas som ett derby anländer Athletic till kuststaden Santander i Cantabrien något överaskande med sin småskadade storstjärna Fernando Llorente i truppen.

En magnetröntken visade inte några större skador på anfallarens högra lår. Llorente har spelat 18 tävlingsmatcher på tre månader. Nästan en halv säsong på tre månader.

Truppen är sliten. Det är nu endast två matcher kvar av den intensiva perioden där laget kommer att ha spelat åtta matcher på 24 dagar. Match var tredje dag. Helt galet egentligen och tittar vi på skadelistan ser vi hur det gått hårt år truppen.

Caparrós har tagit ut följande spelare inför matchen mot Racing:

Iraizoz, Ustaritz, Amorebieta, Etxeita, David López, Llorente, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Ion Vélez, Castillo, Díaz de Cerio, Javi Martínez samt De Marcos. 

Skadade: Yeste, Toquero, Ocio, Zubiaurre, Iturraspe, Muñoz och Koikili.
Kidnappad: Muniain

Hörde att San José var aktuell för att återvända till England när transferfönstret öppnar igen i januari. Hur var det Caparrós sa i augusti? Det fattas en pusselbit i lagpusslet och han heter San José...  Ibland är fotbollens vägar outgrundliga..

Det troliga är att Llorente inleder på bänken idag. Han behöver vila och nu när Diaz de Cerio är tillbaks finns det tre bra alternativ på topp. Diaz de Cerio, De Marcos och Etxeberria.

Appropå De Marcos så har Athletic inte förlorat en tävlingsmatch med honom på plan denna säsong. 6 vinster och 2 oavgjorda med Óscar på plan. Utan De Marcos har Athletic förlorat 7 matcher, kryssat i en och endast vunnit 2...

Jag skulle ställa upp så här:

                              Iraizoz
    Iraola-Amorebieta-Etxeita-Castillo
Susaeta-Javí Martinez-Orbaiz-Gabilondo
               De Marcos-Etxeberria
                     
Det vore kul om Diaz de Cerio skulle starta. I så fall borde De Marcos ta platsen till vänster på mittfältet. Jag tror nog att Caparrós väljer att skynda långsamt och sätter in Diaz de Cerio som inhoppare i den andra halvleken. Han var vass när han kom in i torsdagens Europa League match.

Motståndarna är inne i en tuff period. 3 oavgjorda och 2 förluster är facit av deras fem senaste matcher i ligan. Motståndet har inte imponerat. Förlust senast mot Mallis. Tre oavgjorda mot Osasuna, Zaragoz och Almería samt en förlust mot Valencia hemma på El Sardinero. Det känns inte som en helt omöjlig uppgift. om nu inte Caparrós väljer att vila 75% av laget inför den nästan omöjliga cupreturen hemma mot Rayo på onsdag.. Men, som sagt, fotbollens vägar är outgrundliga..

Matchstart: Söndag klockan 17:00 (PPV)
Var: El Sardinero, Santander
Mums: Sardiner så klart! Helst grillade.
Dryck: Sidra eller Cider på svenska är det som gäller. Torr, smakrik med massor av fruktkaraktär! Perfekt inför, under och efter matcherna hos Sardinfiskaren!
Men hur går det då? 1-1 verkar gångbart så jag sätter en sardin på det..