Då Werder Bremen besegrade Austria var det upplagd för lejonen att tugga i sig tre sköna poäng. Det räckte dock inte hela vägen men läget inför de två avgörande matcherna är verkligen bra.

Det viktigaste igår var dock att Nacional inte vann matchen. Athletic fick dock med sig en poäng från Madeira men det satt långt inne. Mest oroande är att Llorente klev av med en befarad bristning redan innan paus. Llorente har spelat 18 tävlingsmatcher denna säsong. I praktiken nästan en halv normal säsong på tre månader... Till slut pallar inte kroppen. Nu verkar det inte vara någon större fara. Läkarna pratar om en liten bristning.

Jag lyckades nästan sätta 11 av 11 i den förväntade startelvan. Hade inte Koi simulerat influensa på hotellet för att få kolla delfiner så hade jag för första gången denna säsong satt startelvan.

Athletic började annars matchen bäst och efter den första halvleken var de närmast ett ledningsmål. Domaren från Skotland gjorde dock sitt bästa för att förstöra matchen med sina ständiga avblåsningar. Llorente hade bland annat en boll i stolpen efter en brlilliant framspelning från Gurpegi i den 34e minuten.

I den andra halvleken tar hemmalaget ledningen efter en straff. Med dryga 10 minuter kvar får så hemmalaget en spelare utvisad efter sitt andra gula kort och Athletic öökar pressen.

Athletic får även de en straff av domaren och säker avslutare är Etxeberria. Kvitterat! Viktigt! Etxeberria hade sedan en strålande möjlighet att avgöra i den 88e minuten men hemmamålvakten räddade.

I slutet ligger hemmalaget på för att nå det så viktiga segermålet men Gorka räddar Baskerna. Skönt!

Iñigo Diaz de Cerio fick hoppa in efter 60 minuter. Mycket positivt!

Med 6 poäng kvar att spela om har vi nu 7 poäng. De två jagande lagen, Austria och Nacional har 2 poäng var. Vi borde greja det här. Redan klara är Werder Bremen med 10 poäng. Vi har Austria borta och Werder Bremen hemma kvar. Kryss i Wien och WB tar poäng av Nacional...

Spanien Sub-17
Jag kollade runt 65 minuter av Spaniens match mot Burkina Faso igår. Två gånger blev Muniain ganska bryskt kapad och låg kvar på marken. Inget allvarligt men läskigt att se. Spelet var inte det bästa. Spanien höll inte i bollen. Spelade alldeles för direkt. Muniain var inte med alls i spelet långa stunder. Inte alls så dominant som vi är vana att se honom. Han assisterade dock mycket snyggt till 3-1 målet. Bäst i Spanien var den spelande mittbacken, nummer fem samt den offensiva mittfältaren nummer tio (Isco?). Matchen slutade 4-1 till Spanien. Ni väntar Uruguay i kvartsfinalen. Matchen spelas på söndag eller måndag. Roligast i den matchen var när Burkina Faso i halvtid gjorde ett byte.
Ut: Traore A.
In: Traore B.

Laget:

1 Iraizoz 
15 Iraola 
4 Ustaritz 
5 Amorebieta 
22 Castillo 
7 David López 60' 
18 Gurpegi 24 
J.Martínez 70' 
11 Gabilondo 
17 Etxeberria 
9 Llorente 40'

28 De Marcos 40' 
23 Díaz de Cerio 60' 
16 Orbaiz 70' 

1-0 Edgar 62' straff
1-1 Etxeberria 84' straff

Lite statistik:
Skott: 18-11
på mål: 7-7
i stolpen: 0-1
Inlägg i straffområdet: 25-32
Antal pass: 364-345
Bollinnehav: 50%-50%