Athletic möter Nacional de Madeira i den fjärde omgången av Europa League. Matchen spelas på den lilla ön i Atlanten och det talas om 5.000 åskådare på Arenan. Bland dessa förväntas cirka 1.000 rödvita fans befinna sig.

Hemmamatchen mot Nacional var en komplicerad historia som dock kunde vinnas efter en vändning i den andra halvleken. Det kommer troligen att bli tufft även idag.

Om jag får drömma lite så kan gruppen faktiskt avgöras ikväll. Vinner vi mot Nacional samtidigt som Werder Bremen besegrar Austria Wien hemma så har vi 9 poäng mot Austrias 2 inför de avslutande två omgångarna. 

Truppen:
Iraizoz, Armando, Iago.
Iraola, Ustaritz, Amorebieta, Etxeita, San José, Koikili, Castillo.
Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez, David López, Iñigo Pérez, Gabilondo.
Etxeberria, Llorente, Díaz de Cerio, De Marcos.

Avstängda: -
Kidnappad: Muniain.
Skadade: Aitor Ocio, Zubiaurre, Muñoz, Iturraspe, Susaeta, Yeste, Toquero.
Utanför truppen: Ion Vélez.

Med Susaeta kvar hemma i Baskien och De Marcos småskadad verkar det som om David López och Gabilondo får ta hand om kanterna. Ett strålande tillfälle för dessa två att stärka sina aktier inför fortsättningen. Snart kommer väl även Iker Muniain hem och skall spela. 

Spanien spelar förresten sin åttondelsfinal idag klockan 16:00 mot Bukina-Fasso. Matchens sänds i EUROSPORT.

Pablo Orbaiz verkar få vila och Gurpegi spelar troligen tillsammans med matchhjälten från i lördags på det inre mittfältet.

På topp är det troligt att trotjänaren Etxeberria startar tillsammans med Llorente. Iñigo Diaz de Cerio är med i truppen och kan mycket väl få speltid idag.

I backlinjen bör Amorebieta starta tillsammans med antingen Ustariz eller Etxeita. Koikili tar nog vänsterbacken och Iraola högerbacken.

Min startelva således:

                               Iraizoz
         Iraola-Ustariz-Amorebieta-Koikili
David López-Gurpegi-Javí Martinez-Gabilondo
                      Llorente-Etxeberria

Matchstart: 21:05
Var: Canal+ i Spanien så bra stream förväntas
Dryck: Madeiravin såklart!
Mat: Plommon i Madeira
Tips: 1-1