Den lilla terriern på Athletics inre mittfält har nu förlängt kontraktet med Athletic. Det nya kontraktet löper till 30 juni 2012.

Pablo Orbaiz har spelat 268 tävlingsmatcher för klubben sedan han kom från Osasuna inför säsongen 2000-2001.

Orbaiz har dessutom spelat fyra landskamper för Spanien samt även representerat Baskien samt Navarra. Han var även med och vann U-20 VM för Spanien 1998-99

Orbaiz kan liknas vid Tobias Linderoth. Liten, placeringssäker och stenhård. Det som höjer honom över mängden är dock hans bländande passningsspel. Med Orbaiz på plan får Athletic ytterligare en dimension i sitt passningsspel. Han är mästare på att vända spelet och spela direkt. 

I helgens match slog han en crossboll som var så vacker att kommentatorn på TV4Sport utbrast, "Ibland är en passning vackrare än ett mål" Det är något som kan symbolisera denna lilla slitvarg som nu stannar i klubben ytterligare två år!

Pablo Orbaiz tillhör skaran av spelare som blir klubben trogna år ut och år in skapar trygghet. Idag heter trotjänarna Etxeberría (506 matcher), Yeste (333), Orbaiz (268) och Iraola (260). Spelare som är grundfundamenten i det trygga spel som klubben brukar ha.