I en match som bara måste vinnas om Athletic siktar på slutspelet i Europa League var det nära att det slutade med ytterligare ett fiasko i hemmaborgen.

Athletic inledde matchen starkt i ösregnet. Med ett stort bollinnehav lyckades de dock inte skapa allt för många heta chanser. Det tog 25 minuter innan Nacional de Madeira lyckades skapa en chans och ytterligare en kvart innan de skapade sin andra. Märkligt nog var det dock bortalaget som tog lednigen och gick in till halvtidsvila med en 1-0 ledning. Inte rättvist.

Caparrós agerade dock och bytte, sin vana trogen, ut halva mittfältet i paus. Yeste klev av och jämte Orbaiz tog Javí Martinez plats. På vänsterkanten ersattes Gabilondo av yrvädret Óscar de Marcos.

Det blev bättre fart på hemmalaget i andra. De två nyinsatta bidrog till att Athletic ytterligare ökade dominansen på mittfältet och vi vann många andrabollar. Vinner man boll på mittfältet skapara man många chanser. Athletic hade 21 avslut mot eller utanför mål idag. Då bör målen trilla in. 

Mycket riktigt lyckades lejonen trycka in två bollar i nät till slut. Etxeberría kvitterade i den 67e minuten men segermålet lät vänta på sig. Först i den 86e minuten satte Llorente det så oerhört viktiga 2-1 målet.

I en väldigt enkelriktad match satt segern väldigt långt inne. Nästan Barcelonaklass på bollinnehavet.. Det här var en rättvis seger och en extremt viktig sådan. Athletic skuggar nu Werder Bremen i tabellen. Nästa match borta mot Nacional om två veckor.Tabellen
  poäng  mål  
 Werder Bremen  7 8-5 +3
 Athletic  6 6-4 +2
 Austria Wien  2 3-6  -3
 Nacional  1 4-6  -2Startelva:
                      Iraizoz
    Iraola-Ustariz-Amorebieta-Castillo
Susaeta-Orbaiz-Yeste(46)-Gabilondo(46)
            Llorente-Etxeberria(72)

Javí Martinez (46)
Óscar de Marcos (46)
Toquero (72)

Målen:
0-1 Rubén Micael 42'
1-1 Etxeberria 67'
2-1 Llorente 86'

Lite statistik:
Skott 21-7
På mål 7-2
I stolpen 1-0
Inlägg i straffområdet 38-13
Passningar 415-228
Bollinnehav % 63-37