Ölaget från Madeira är motsåndaren som Athletic skall vända den nedåtgående trenden mot, lätt på pappret men garanterat en tuff match ute på det gröna havet.

Nacional  fick i första omgången stryk av Werder Bremen men 3-2 på hemmaplan och plockade sedan med sig 1 poäng hem mot Austria Wien i omgång 2.

Detta ger oss följande tabell:

1.Werder Bremen 6 poäng   +3 i målskillnad
2.Athletic Bilbao    3 poäng   + 1 i målskillnad
3. Nacional             1 poäng    -1 i målskillnad
4. Austria Wien       1 poäng   -3 i målskilnad

En vinst imorgon skulle alltså betyda väldigt mycket inte bara för poängen utan för att stärka det dåliga självförtroendet som genomsyrar laget för tillfället.

Caparros har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, Etxeita, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez ochd De Marcos

Vi har också fått en officiell startuppställning för första gången i år!


Som vanligt har herrr Caparros roterat runt som om han hade 22 världsspelare i truppen, 6 förändringar jämfört med förlustmatchen mot Sporting i söndags.

I detta fallet kan det vara försvarbart då man gjorde en usel match senast. De som lämnar startelvan är Etxeita, Koi, Gurpegi, Javi Martinez, De Marcos och framför allt Toquero! 

Som ni ser ovan är det ett mycket mer passningsskickligt lag än det som ställdes mot Sporting i söndags något jag själv föredrar framför allt på hemmaplan.

Nyckelspelaren blir som vanligt(något uttjatat) Llorente och den heta eller kanske minst kalla måste väl bli Susaeta som kanske var den enda som kom undan med hedern i behåll från söndagens batalj.

Den lilla överraskningen får väl ändå bli Gabilondo, en spelare som är otroligt ojämn och kan likaväl vara brilijant som urusel. En fin vänsterfot har han dock alltid.

Kolla in Gabilondos grymma mål mot Valencia här

Nacionals tränare har i veckan gått ut och sagt att man är nöjda med en poäng medans veteranen Etxeberria sa så här:

"att vinna den här matchen gör att vi tar ett stort steg mot avancemang till slutspelet"
åhh fan...

Athletic kommer troligtvis att ha mycket boll medans Nacional kommer försöka kontra, jag tror att Athletic behöver ett ganska tidigt mål om det skall lossna. Står sig 0-0 en bit in i andra har jag en känsla av att vi tappar alla 3 poängen på en snabb kontring.

Vi får verkligen hoppas att man kan minnas och ta vid den senaste hemmamatchen mot Austria Wien då man spelade årets hittils bästa fotboll.

Vad:3e omgången av Europa League
Var: San Mames
När 19:00
Hur: Stream genom Bet 365 eller Ladbrokes