Ett skadedrabbat Athletic ställde trots allt upp med en hyfsad startelva enligt följande:

Iraizoz
Iraola-Etxeita-Amorebieta-Koi
Susaeta-Gurpegi-Javi Martinez-De Marcos
Llorente-Toquero

Sällan har väl något lag i Spanien ställt upp en centrallinje med så många träben...

Första halvlek var en sömnig historia där enda gången man vaknade till var när Susaeta tog tag i bollen och skapade halvchanser på egen hand.

Första kvarten var Sportings och efter det började Athletic så smått ta över matchen spelmässigt, dock saknades kreativiteten något otroligt. 

De flesta Athletic spelarna såg extremt ointresserade ut och passningsspelet var under all kritik. Sämst av alla var dock Toquero...  

Varje gång Toquero rörde bollen med fötterna blir man livrädd att den skall hamna hos en Sportingspelare som kan starta en kontring och har han den möjligtvis framför mål kan man vara så säker på att den hamnar på läktaren!

Vi har ju nu den yngste målgöraren i lag liga och frågan är om vi inte också har den sämste målgöraren i La ligas historia, nu pratar jag spelet med bollen alltså...  i ett marathon hade han legat i topp..

Herregud vilken usel fotbollsspelare...

Han och tränare Caparros måste göra mer än träna fotboll tillsammans...

Glömde jag säga att han gjorde Athletics mål? 

Hur som helst 0-0 i paus och Athletic är ju iallafall inte sämre än Sporting i första om det är någon tröst...

Sporting börjar bäst i andra halvlek och skapar några hyfsade chanser innan Amorebieta fäller Barral strax utanför Athletics straffområde.

De La Cuevas skickar upp bollen i Iraizoz vänstra kryss och personligen tycker jag att målvakten skall ta bollar i sina "egna" hörn. Ingen tavla kanske då bollen är hård men skall man ändå ställa upp en mur är väl tanken att man skall skydda den delen som muren inte täcker?

0-1 och inget pekar i detta läget på att Athletics ens skall plocka en poäng, 10 minuter senare blir det nattsvart.

Efter en hörna sticker Sporting upp i en kontring och Orbazi tappar räkningen på Sportingspelarna och bollen hamnar ho en fristående De La Cuevas som inte gör något misstag utan enkelt rullar in sitt och Sportings andra mål för kvällen.

Nämde Toquero gör sedan tyvärr 1-2 som också står sig tiden ut, hade hellre sett en 2-0 förlust utan Toqueros mål. Risken är nu stor att kritiken mot Toquero uteblir och Caparros får anledning att använda honom i fler matcher.... bedrövligt!

Dags att bryta ihop....

2 positiva saker dock, Orbaiz comeback och att det faktiskt inte kan bli sämre spel än det var idag!

Ny match på torsdag! 

Aupa Athletic!