Visst var det ganska väntat att man skulle förlora mot gruppens bästa lag på bortaplan men en 16 åring vände på matchen efter 2-0 underläget i paus och med lite mer tur hade man fått med sig en poäng hem.

Athletic startade matchen med en mycket defensiv startelva med siktet inställt på 0-0, Caparros hade innan matchen gått ut i media och förklarat att man åkt till Tyskland för att vinna!

Iraizoz - Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Xabi Castillo - Yeste, Gurpegi, Javi Martínez, Gabilondo - Toquero, Llorente 

Begrunda startelvan och hitta taktiken som skall vinna en match? Jag räknar till 9 defensiva spelare, kanske med undantag av Yeste som i grunden är offensiv men placerar man honom längst bak i mittfältet får han nog attans räknas som defensiv han också.

Så mycket för tomma ord herr Caparros...

Hur som helst så har Athletic bra kontroll på matchen fram till den 18e minuten då bollen hamnar hos Hunt efter en tilltrasslad situtation, Hunt får perfekt träff på volleyn som letar sig otagbart in i Iraizoz högra kryss.

1-0 och uppförsbacke, matchen jämnas ut något och Athletic får en jättechans. Llorente gör en dribblingräd utmed förlängda mållinjen(vi som kan Athletic har sett den förut) och serverar Toquero öppet mål från 3 meter, 1-1!!! Jaaa eller va fan gör karln, han slår dubbelknut på sig själv och missar bollen.... 

Ni som följt mina inför och matchrapporter vet att jag efter matchen mot Espanyol svor att aldrig kritisera Toquero igen då han gjorde en magisk match i hans mått mätt men nu får det fan vara nog.

Jag bryter det löftet och inte bara för den missade målchansen utan bara någon minut senare är han också ansvarig för 0-2.

Ett misslyckat försök till rensning/kontring av nämnde "Tokero" ger Pizzaro öppet läge för skott, iskallt nog skjuter han inte  utan passar osjälviskt nog till Naldo som rullar bollen i öppet mål. Mycket snyggt!

Med tanke på detta och tidigare matcher i ligan(bortsett från Espanyolmatchen) kan jag inte annat än konstatera att Toquero är den överlägset sämste anfallaren i La Liga!
Han må ha ett krigarhjärta men ack så bedrövlig han är med bollen...

2-0 och halvtidsvila!

Athletic byter in Muniain och David Lopez mot Gabilondo och givetvis katastrofen Toquero i halvlek. Fingertoppskänsla av Caparros skulle det visa sig.

Några väl valda ord och bytena i halvlek gör att Athletic kommer ut som ett nytt lag i andra halvlek och styr matchen sista 45 minutrarna.

16 årige smurfen Iker Muniain springer 8 runt Bremen försvararen och det dröjer inte länge innan dem är reducerade till 10 man efter ett antal fula fällningar.

Inbytte Niemeyer hinner inte vara inne på plan i mer än 1 minut innan han får gå och duscha, först kapar han Castillo och sen sätter han dobbarna i unge Muniain.

Gult + Gult blir rött, tack o hej Niemeyer....

Bollinnehavet och belägringen blir än mer påtaglig efter utvisningen och Athletic har chanser att reducera samtidigt  som Bremen hela tiden är giftiga i sina kontringar.

Det dröjer dock ända fram till den 91a minuten innan Athletic får hål på Werder Bremen och det Muniain som står för förarbetet. En passning från Etxeberria når fram till Muniain som står felvänd på straffområdeslinjen, Muniain vänder om men blir fäld och bollen hamnar hos Llorente som iskallt prickar in 2-1.

Hoppet återfinner sig några minuter innan Bremen får en något tveksam straff efter en kontring, Frings gör 3-1 och matchen är givetvis avgjord.

Trots det, all heder åt Athletic som gör en bra andra halvlek vilket kunde resulterat i en poäng. Muniain kommer in i halvlek och är tillsammans med Yeste Atheltics bästa spelare.

Trist med förlust men det är inte denna matchen som skall fixa avancemanget, avgörandet lär komma i dubbelmötet mot Nacional som ikväll delade broderligt på poängen med Austria Wien.

God Natt och AUPA ATHLETIC!