Ny konflikt på sikt mellan spanska fotbollsfederationen och klubbarna. Återigen på grund av de yngre landslags kategoriernas dåligt framställda kalender. Denna gång är det Iker Muniain som står i centrum, han kommer att bli kallad för att åka med till Nigeria för att spela U-17 VM (!).

Denna turnering spelas mellan 24 oktober samt 15 november. Åker han med kan det innebära att han missar 6 matcher. Båda matcherna mot Nacional i Europa League, Sporting, Getafe, Atlético de Madrid i ligan samt första matchen i Copa del Rey.

El Correo har rapporterat om att Ibaigane har försökt med alla möjliga medel för att låta Muniain stanna, eftersom att Muniain redan är en a-lagsspelare med ett kontrakt (som dock inte skrivits under), samt att turneringen inte är lagd i "FIFA-kalendern" borde Muniain inte behöva åka. Vad är det för grymhet de egentligen gör mot oss, vad kommer det att ge en spelare som Muniain att åka iväg till Nigeria och spela mot grabbar i samma ålder som ännu inte ens debuterat i b-lag. Alla i det rödvita-lägret tror och tycker att Muniain kommer tycka mer om att spela i primeran än i U-17 VM.

Med största sannolikhet kommer vi inte att kunna göra något åt det, då han redan har blivit kallad. Det klubben nu kämpar för är att kunna få loss Muniain till matchen mot Sporting (18 oktober), med anledningen av att landslagstruppen kommer att vara i Spanien ännu (de reser mot Nigeria den 20). Spanska fotbollsfederationen gav Asenjo, Dominguez (Atl. de Madrid) samt Jordi Alba (Valencia) tillåtelse att spela även om resten av U-20 truppen var koncentrerade i Las Rozas.

Den klubb som nekar till att låta en spelare gå kan få böter emellan 3.006 och 30.051 euro och FIFA kan dra tillbaka spelarens spellicens under 2-5 år.