Efter onsdagens uddamålsförlust mot Tenerife var det med viss oro man såg fram emot kvällens match på San Mamés.

Caparrós valde att spela i princip bästa laget men det dröjde inte mer än fem minuter innan Sevilla smällde in det första målet. Innan den första halvleken var till ända hade bortalaget satt 3 i mål och ytterligare en i stolpen. Likt cupsemifinalen i våras var matchen punkterad redan i halvtid. Enda skillnaden är att det var Sevilla som klädde av oss och inte tvärt om.

Nu skall det ärligt sägas att Sevilla troligen är Athletics värsta motståndare. Jag orkade inte ladda ner någon bild idag så jag tog en från förra höstens 0-4 förlust. Ocio var inte ens med i truppen. Vi har förtvivlat svårt mot Sevilla. jag vet inte varför. Såklart att de är ett bra lag men de har ett enormt mentalt övertag på oss. Troligen därför vi vann semifinalen på San Mamés om Ni förstår vad jag menar.

För Sevilla blev det enkelt. Ett mål i inledningen och ett i sista minuten av den första halvleken. Det är sånt som tar knäcken på de flesta lag. Inte bara Athletic.

I den andra halvleken blev Amorebieta utvisad efter sin andra varning och Sevilla vann till slut med hela 4-0. Pinsamt svagt.

Tidigare positiva överraskningar var nere på jorden. Gurpegi byttes ut redan i halvtid. Susaeta likaså. Toquero hade återigen tappat bort sin teknik. Hämtas ut 2014 i Eibar..

Nu väntar andra omgången i Europa League borta mot Werder Bremen.

Efter fyra raka segrar är risken stor att vi nu åker till Valladolid med tre raka förluster i bagaget. Fast då kommer vi på besök till ett lag som vi har ett enormt övertag på... 

Jag väntar mig en riktigt svår match i Bremen. Chansen till poäng där är liten. 

Drömde fler än jag om ett rödvitt topplag denna säsong!? Ja, troligen flera från Madrid men inledningen i Bilbao började få även oss att drömma. Nu kan vi nog somna om. 

1 Iraizoz 
15 Iraola 
4 Ustaritz 
5 Amorebieta utvisad
3 Koikili 
7 David López 58' 
18 Gurpegi 46' 
24 J.Martínez 
14 Susaeta 46' 
2 Toquero 
9 Llorente 
27 Muniain 46' 
10 Yeste 46' 29 
E.Bóveda 58' 

0-1 Renato 5'
0-2 Negredo 20'
0-3 Kanouté 45' 
0-4 Jesús Navas 74'