Att omgång 5 skulle innehålla en toppmatch var nog ganska väntat men inte mellan de lagen som möts kl 18:00 på San Mames imorgon.

De flesta hade nog gissat på Atletico Madrid - Valencia men ingen är gladare än jag att vi får se en på senare år lite oväntad toppmatch mellan 3an Sevilla och 4an Athletic.

Precis som med Villarreal har Athletic haft väldigt svårt mot just Sevilla de seanste åren och vann bara ett av 4 möten förra säsongen.

Som tur var valde man att göra en av senare års bästa matcher i Copa Del Rey där man fullständigt körde över Sevilla med 3-0 och sedmera tog sig till final mot Barcelona.

Cupfinalen är historia men frukten av den kan vi glädjas åt i år när Athletic är tillbaka i Europa och nyformade Europa League.

Efter 3 raka(1-0 mot Espanyol, 1-0 Xerez, 3-2 Villarreal) segrar ställdes man i onsdags 
mot nykomlingarna Tenerife,  det kändes på förhand som en match med mycket stor vinstchans men när startelvan kom ut började man ana onda ugglor i mossen!

Caparros hade bytt ut hela 7 spelare jämfört med den fantastiska matchen mot Villarreal i söndags, 7 ja... jag sa 7 och vi är inget Real Madrid när det gäller bredd på truppen...

Jag har igentligen inget emot ett rotationssystem när det är många matcher men att byta ut mer än halva laget är ju idiotiskt!

Att man inför varje match vilar 2-3 spelare är väl helt ok och det tror jag kan vara något som sporrar hela truppen men när man gör så stora ändringar som Caparros gjorde i onsdags tillför det nog bara mer förvirring än stabilitet.

Skärpning Caparros! Söndag: Geni! / Onsdag: Idiot/Lördag:?

Gränsen är ju hårfin så att säga...

Caparros har tagit ut följande trupp till matchen mot Sevilla:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Etxeita, David López, Llorente, Yeste, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain och E.Bóveda.

Vilar: Ocio, Gabilondo, Iturraspe
Skadade: De Cerio, Orbaiz, Velez, Munoz
U-20 VM: De Marcos
Petade: San Jose, Zubiaurre

Javi Martinez
och Koi är tillbaka efter att ha vilat mot Teneriffa och lämnar därmed över vilosängen till Ocio och Gabilondo.
Startelvan var det ja....

Med Caparros rotationssystem så känns det som en ren gissning så fort man ger sig på en möjlig startelva men följande spelare lär vara ganka säkra... eller...

Iraizoz är garanterad i målet liksom Iraola och Amorebieta i försvaret, Ustartiz bör ta Ocios mittbackplats och Koi skickar troligtvis upp Castillo på läktaren efter en svag insats i veckan.

Det lyckade centrala mittfältet med slitvargarna Gurpegi och Javi Martinez kommer troligtvis att få chansen igen. 

Till höger hoppas jag och tror att det blir Susaeta som startar medans vänstermittfältet känns mer tveksamt. Helst ser jag nog underbarnet Muniain men det kan också bli gamle räven Yeste som nog ändå får betraktas som lite mer defensiv när man kommer möta yrvädret Navas.

På topp kommer LLorente starta då han vilades i matchen mot Teneriffa och kommer nog få sällskap av Toquero, möjligtvis flyttas Muniain upp jämte Llorente om Yeste tar vänsterkanten.

Kanske blir det något helt annat än mina kvalificerade gissningar när Caparros skruvade hjärna börjar arbeta...

 
Sevilla kommer till Bilbao med följande trupp:

Palop, Javi Varas, Konko, S. Sanchez, Squillaci, Drago, Escudé, F. Navarro, Lolo, Romaric, Renato, J. Navas, José Carlos, Diego Capel, Acosta, Negredo, Kanouté och Luis Fabiano.


Trolig startelva enligt Sevillaredaktionen

Palop
Konko, Squillaci, Escudé, Navarro
Navas, Lolo, Renato, Capel
Kanouté, Fabiano

Läs mer om Sevilla här

Jag tror precis som Markus på Sevilla red att det kommer bli en väldigt jämn match som jag tror kommer att avgöras på 2 ställen.

Den första är nämligen Athletics defensiva vänsterkant som måste ta hand om Navas, lyckas man inte kommer Iraizoz att få kröka rygg mer än en gång.

Den andra är det centrala mittfältet, Sevilla är ju för tillfället lite trasiga där och kommer Javi Martinez  och Gurpegi upp i samma standard som mot Villarrela kommer dem att äta upp Sevillaspelarna och ge stora ytor åt Llorente och de båda yttrarna.

Låt oss hoppas på det senare alternativet....

Aupa Athletic!

Vad: Omgång 5, La Liga
Var: San Mames
Hur:Stream(bet365)
Domare: Teixeira Vitienes 
Tid: Lördag 26/9 kl18:00
Förtäring: Kladdkaka hade varit j... gott! 
Förhoppningar: Är nog ganska nöjd med en poäng.