Caparrós har sin vana trogen svårt med rotationssystemet. När matcherna duggar tätt väljer han ofta att byta ut över två tredjedelar av laget istället för det normala kanske en tredjedel. Jämför man med andra lag så brukar de byta ut 2-3 spelare i startelvan när de är inne i intensiva perioder. Athletic startarde igår med 7 nya spelare i laget jämfört med senast...

Den första halvleken i söndags mot Espanyol var glänsande. Kvar från det laget var Iraizoz, Iraola, Amorebieta och Gabilondo. Inget fel på dessa spelare men det var ju knappast de fyra som stod för underhållningen på San Mamés.

Då är det såklart svårt att leverera bra spel och det finns egentligen inga ursäkter. Gårdagens match var bedrövlig. Caparrós bjöd återigen på tre, förhållandevis, enkla poäng. Det var precis samma visa förra säsongen. Visst, vi klagade inte till sist när målet med spel i europa var uppnåt, men jag har svårt att förstå coachningen. Varför byta ut så många spelare?

Caparrós har dock siktet inställt på två verkliga toppmatcher. Som tränare är det såklart dessa han vill glänsa i. Det är då lejonen skall visa europa att de tillhör toppen. Sevilla hemma på San Mamés följt av Werder Bremen i Bremen. Kan det bli bättre!? Caparrós ser möjlighter. Jag ser risker. Risken att vi om en dryg vecka kan summera tre raka förluster och vilset leta efter det självförtroende som var så bra...

Det återstrår att se. Spännande matcher som kommer alltså. Dessutom sänder TV4Sport matchen mot Werder Bremen.

Matchen igår var något av en katastrof. Det var ett förvirrat Athletic i den första halvleken och det var bara hemmalagets oförmåga som hindrade dem från att ta ledningen. I den andra halvleken blev det bättre efter de byten som genomfördes men vi skapade egentligen ingenting innan Mikel Alonso nickade in ledningesmålet på en frispark i den 86 minuten. Efter det hade vi ett par heta chanser att kvittera men Toquero var inte tillräckligt kall.

Förlusten var glasklar och rättvis.

Laget:
1 Iraizoz 
15 Iraola 
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta 
22 Castillo 
14 Susaeta 
26 Iturraspe 
51' 10 Yeste 
11 Gabilondo 
27 Muniain 46' 
17 Etxeberria 64' 

2 Toquero 46' 
18 Gurpegi 51' 
9 Llorente 64' 

Målet:
1-0 Mikel Alonso 86'