Då, säsongen 1988-89 med Howard Kendall som mister och vinster i de tre första matcherna, Sevilla (h) 3-0 med mål av Uralde gånger 2 samt Joseba Agirre, en vecka senare togs en 0-1 (b) mot Atlético Madrid på Vicente Calderón och "trippeln" fullbordades mot Cádiz på hemmaplan med 1-0 (h), mål av Uralde.

Nu, säsong 2009-10 med Jokin Caparrós som mister och vinster i de tre första matcherna, Espanyol (h) 1-0 med mål av Toquero, en vecka senare fick nykomlingen Xerez festa till det och bjuda ordentligt, 0-1 (b), självmål av David Prieto och den här "trippeln" har fullbordats med hemmavinst mot Villareal, 3-2, mål av Llorente gånger två samt Javi Martínez. Lägger vi till en briljant match av lejonen samt inledningen av Europa League så har vi för tillfället realiserat en drömstart som vi inte kunnat njuta av under 21 år.

På torsdag är det Tenerife som bjuder oss till Heliodoro Rodríguez López för att försöka åstadkomma fyra vinster av fyra möjliga, något som Athletic Club aldrig lyckats med. Säsong 1932-33 började vi med vinster mot Betis, Racing de Santander och Arenas de Getxo (klubben lever fortfarande). Säsongen 1949-50 rivstartade vi med vinster mot FC Barcelona, Real Sociedad (klubben lever också fortfarande) och Oviedo. Lägg till tidigare nämna säsong ovan (1988-89) samt säsongen vi startat så har vi börjat fantastiskt i år.

Sidnotis

Fernando Llorente, vars kontrakt har varit en utav huvudämnena denna sommar för våran klubbs del, verkar nå sitt slut. Man kan säga att han firade det nya kontraktet, som officiellt fortfarande inte skrivits under men det verkar som om att denna vecka blir det klart, med att göra två mål i helgens match. Nya kontraktet löper till 2013 och Llorente blir den bäst betalda i det rödvita lägret, men som sagt inget har officiellt förklarats ännu och vi väntar nervöst på svaret.