Efter torsdagens fantastiska match i Europa League var det nog fler än jag som var lite nervösa inför dagens drabbning. Skulle lejonen kunna ladda om inför dagens match?

Caparrós vaskade dessutom om ordentligt i startelvan:

                      Iraizoz
 Iraola-Ustariz-Amorebieta-Koi
López-Gurpegi-Javí-Gabilondo
             Toquero-Llorente

Den största överraskningen var att David López startade. Spelaren som varit iskall under försäsongen. Men, idag var ingen iskall i Athletic. Toquero glödde och visade helt plötsligt upp ett spel man aldrig sätt förr. Att han kan springa en mara eller två i rad vet vi men klacka, nicka och slå inlägg gång på gång till rätt adress...!? Var det verkligen han!?

David López och Gabilondo på den andra kanten var grymma. Löpte sönder Villarreals kanter. 

På topp har dessutom lejonkungen vaknat. Spelaren som Villarreal redaktione precis beskrev som "mannen med de obehagliga ögonen och 90-talsyuppie-utseendet" var sjukt fokuserad. Det märkliga var att han gjorde mål på sina halvchanser och missade sina hechanser. Mål som mål!

I den första halvleken spelade Athletic sitt allra bästa spel. Llorente nickade in 1-0 och satte 2-0 med foten med fem minuterkvar av halvleken. Det borde varit ettt par mål till. Grafiken visade 7-0 i chanser efter den första halvtimmen. 7-0! Galet bra, ett spelövertag som resulterade i bra avslut. Det var synd att Gabilondo fick de flesta för han är ingen målskytt. Dessutom var Diego López i bortaburen bra och gjorde ett par svettiga räddningar.

Den andra halvleken blev dock lite jobbig. Helt i onödan tycker jag. Reduceringen kom tidigt men Athletic fortsatte att anfalla och 3-1 var logiskt och fullt rättvist. Men efter Javí Martinez skada blev det svettigt. Yeste axlade inte hans roll och den lilla taktiska finessen med tre mittbackar övergavs. Tre mittbackar!? Gurpegui föll ofta ner som tredje mittback smatidigt som Toquero sjönk ner som offensiv innermitt. Men med Yeste på plan blev det inte möjligt då han inte jkan axla Javí defensivt. 

En frispark resulterade i ytterligare en reducering och det var ett mål som Iraizoz får ta på sig. Han släppte sitt hörn. Chansade med ett steg in i mitten och den inte allt för märkvärdiga frisparken från Cazorla gick i mål.

Men vi skall inte fokusera på misstagen idag för idag var det Athletics dag. Det var en väl genomförd match och det verkligen sprudlar om laget. De vågar det mesta. Allt från kortpassningsspel, dribblingar, crossbollar, löpningar till avslut. Självförtroende betyder mycket!

På topp debuterade dessutom Aketxe. Den 20-åriga anfallaren fick en kvart på sig att visa upp sig i La Liga men det var inget bra läge och han visade i princip ingenting av kvalitet. Ingen glänsande debut för spelaren som kom från klassiska Arenas inför säsongen.

Athletic har nu tre raka segrar i inledningen av La Liga. Det är något som inte hänt sedan säsongen 1988/89. 21 år sedan! Låt oss nu njuta av starten i ligan och Europa Leuge. Låt oss njuta av att vi har världens bästa talang i klubben och låt oss njuta av det självförtroende som klubben har.

Nu väntar en veckomatch på semesterön. Onsdag klockan nio mot Teneriffa.

1 Iraizoz 
15 Iraola 
4 Ustaritz 
5 Amorebieta 
3 Koikili 
7 David López 72' 
24 J.Martínez 64' 
18 Gurpegi 
11 Gabilondo 
2 Toquero 
9 Llorente 78' 

10 Yeste 64' 
27 Muniain 72' 
36 Aketxe 78' 

1-0 Llorente 10'
2-0 Llorente 39' 
2-1 Cani 48' 
3-1 J.Martínez 57' 
3-2 Cazorla 83'