Efter 3 raka segrar och 5-0 i målskillnad ställs Athletic  nu mot det tuffaste motståndet hittils, Villarreal vilade spelare i Europa League och lär komma laddade till San Mames efter en dålig ligainledning.

Athletic däremot kommer med fullt av självförtroende efter de inledande segrarna i ligan mot Espanyol och Xerez, dessutom visade man upp det kanske bästa spelet på många år när man krossade Austria Wien med 3-0 i Europa League i torsdags.

Men tvärtemot Villarreal spelade man med starkaste elvan i torsdags och lär vila en del spelare imorgon. Dags att bevisa att truppen är bred....

Truppen mot Villarreal:
Athletic Club: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Etxeita, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain and Aketxe 

Skadade:Muñoz, Orbaiz, Iturraspe, Ion Vélez, De Cerio
U-20 VM: De Marcos
På läktaren:Zubiaurre, Aitor Ocio, San José, Etxeberria

Förutom de skadade spelarna saknas även De Marcos som åkt med det Spanska U-20 laget för att spela VM och framför allt mittbacken Ocio och veteranen Etxeberria som båda får vila efter 90 fantastiska minuter i torsdags.

Den stora överrskaningen i truppen är 20 årige offensive yttern Aketxe som för första gången får känna på hur det är att leka med de stora pojkarna. 

Startelvan är som vanligt svår att ta ut(vete fan om jag haft rätt nån gång än) men vi chansar på att Caparros startar med följande lag:


Klart är att Ustaritz (om han inte går sönder på uppvärmingen) tar vilande Ocios plats i mittförsvaret och att Javi Martinez kliver in centralt på mittfältet. Troligtvis kommer Caparros ockås vila supertalangen Muniain till fördel för Gabilondo.

Llorente som blev taktiskt utbytt mot Austria Wien kommer att starta med evighetsmaskinen Toquero jämte sig på topp.

Skall bli kul att se elegante Ustaritz i försvaret igen då jag hellre ser honom där istället för den minst sagt mer opolerade Ocio, måtte han bara hålla...

Nyckelspelaren heter som vanligt LLorente och visade också det när han smällde in 2 av målen mot Austria Wien i 3-0 segern i Europa League.

Men hetast för tillfället måste väl ändå vara Susaeta som i torsdags var inblandad i all 3 målen, först fixade han straffen till 1-0 och sen passade han fram till både 2-0 och 3-0, het var ordet!

En annan liten man som varit superhet på sistone är 16 årige Iker Muniain, i torsdags gjorde han sitt andra mål i Europa League och igår fick han stora lovord från en riktigt legend.

Dubbelt så gamle Etxeberria som för övrigt var lysande mot Austria Wien uttalade sig i veckan i Radio Euskadi.

"fortsätter han att utvecklas kommer han bli en världsklassspelare"

"en fotbollsspelare av hans klass integrerar sig väldigt bra, fotboll har bara ett språk och Iker bemästrar det utomordentligt"

Han passade också på att varna fansen om risken att så bra spelare kan komma att lämna klubben när dem blir "för" bra....

"vi hoppas han kommer stanna här många år men det kommer bli svårt att hålla honom kvar"

Måtte han ha lika stort Athletic hjärta som Etxeberria....

Förhoppningsvis får vi se ett inhopp av de otroligt begåvade ynglingen i andra halvlek.

Villarreal

Villarreal kommer bli en svår nöt att knäcka och ännu svårare nu när gamle Athletic tränaren Valverde har tagit över rodret i de Gula U-båtarna. 

Man har startat ligan knackigt och spelat oavgjort i de båda inledande matcherna men jag tror att Valverde kommer att få skutan på rätt köl igen.

Valverde har varit en personlig favorit då jag tycker han är den tränare som fått Athletic att spela sin  bästa och mest underhållande fotboll i modern tid, om Caparros fortsätter som i torsdags kan jag dock bli tvungen att ändra åsikt...

Valverde har också gjort närmare 170 matcher för Athletic som spelare så han kan San Mames utan och innnan...

Villareal kommer till San Mames med följande trupp:
Diego López y Oliva.
Javi Venta, Ángel, Godín, Gonzalo, Marcano y Capdevila.
Cazorla, Ibagaza, Eguren, David Fuster, Pires y Cani.
Rossi, Llorente, Nilmar y Jonathan Pereira

Och ställer troligtvis upp med följande startelva:

Rossi – Nilmar
Cazorla – Eguren – Ibagaza – Cani
Capdevila – Godin – Gonzalo – Ángel
Diego Lopez 

Villarrealredaktionen skriver:
"Valverde verkar vara en man som gillar att spela bästa elvan i ligan. Punkt. Det innebär att startelvan troligtvis utformas på följande sätt: Diego Lopez i mål med en backlinje bestående av Capdevila, Godin, Gonzalo och Ángel framför sig. På mittfältet är Eguren oerhört viktig som ende defensiva kugghjul. Troligtvis får han Ariel Ibagaza som kompanjon på det centrala mittfältet, medan Cani och Cazorla tar kanterna. Ett finger höjs för att Pires, som byttes in mot Levski, har rätt stora chanser att få starta. På topp lär Levski-dödarna Nilmar och Rossi få starta. Om inte annat är det ett bra kontringspar."

Vad: Omgång 3, La Liga
Var: San Mames
Hur: Live på bästa sändningstid,17:00 TV4 SPORT
Domare: Muñiz Fernández
Tid: Söndag20/9 kl17:00
Förberedelser:Höjdpunkter från torsdagens Europa League match
Förtäring: Kaffe!
Förhoppningar: Minst en poäng och att Ustaritz håller hela matchen