Vet igentligen inte riktigt var jag skall börja... är otroligt uppspelt, förväntansfull och sitter här med ett fångit leende och försöker smälta kvällens match! 

Visst har Athletic startat bra i ligan och man tog ju sig vidare till gruppspelet men att man skulle spela så här bra var över all förväntan.

För oss som hade turen att se kvällen match och som följt Athletic de senaste åren kan nog inget annat än att säga att detta var den kanske bästa insatsen på väldigt, väldigt... länge!

Vill igentligen sprida superlativ över hela laget, Caparros och inte minst publiken men jag nöjer mig med ett enkelt med att säga

Fantastiskt.... helt enkelt!

Men vi skall inte gå händelserna i förväg utan börjar väl från början eller?

Athletic kom till spel med en något stukad startelva där Javi Martinez, De Marcos (avstängda) och Orbaiz (skadad) saknades. 

Gurpegui och Yeste bildade nytt mittfältspar och den stora överraskningen blev att åldermannen Etxeberria fick starta som anfallare jämnte Llorente
  
Startelvan såg ut enligt följande:1a Halvlek:

Athletic tog tag i taktpinnen från minut ett och innan man knappt hunnit få ordning på strömmningen faller Susaeta i straffområdet, domaren med för dagen 2 extra "måldomare" tvekar inte utan sätter pipan i munnen. 

Llorente gör inget misstag och drömöppningen är ett faktum, Athletic fortsätter att dominera spelet med en härlig blanding av tekniskt och finessrikt spel med Muniain och den dubbelt så gamle Etxeberria i spetsen.

2-0 kommer i 24e minuten och är frukten av ett skolboksanfall, Yeste till Etxeberria - Etxeberria till Susaeta och Susaeta med inlägg till Llorente som klipper till på volley... pang i mål. Mycket snyggt!

Athletic fortsätter därefter att dominera matchen med ett tekniskt och finessrikt spel med unge Muniain och dubbelt så gamle Etxeberria i spetsen.

I 34e minuten gör Austria Wien ett desperat byte för att ändra matchbilden och halvleken avslutas med en bra räddning av Iraizo på ett Österrikiskt friläge och ett stolpskott av Muniain.

2a: Halvlek:

Nu trodde iallafall jag att Athletic skulle komma ut lite mer försiktigt men ack sån tur att Caparros och Athletic ville annorlunda.

Direkt från start var det tydligt att Athletic ville stänga matchen med ett 3-0 mål och vi behövde inte vänta länge. 

10 minuter in i halvleken passar sig Iraola, Yeste och Muniain igenom Austria Wiens försvar likt en slingrig Österrikisk  bergsväg och 16 åringen rullar enkelt in sitt andra Europa League mål i öppen kasse! 

3-0 och utklassningen fortsätter sen under hela andra halvlek, Susaeta, Muniain och inbytte David Lopez har sedan bra chanser att utöka ledningen utan att lyckas.

I 72a minuten tar en frustrerad Suttner ut sin ilska på en för stunden lysande Munian och kapar ynglingen bryskt bakifrån, rött kort och om det innan dess fanns en strimma av hopp för Austria Wien var den fullständigt utraderad nu.

Matchen är vunnen och Caparros gör 3 byten för att spara spelare, Llorente ut - D.Lopez in,
Iraola ut - Zubiaurre in och Gurpegui får göra plats för debuterande San Jose.

Trots bytena och att matchen är klar fortsätter Athletic spela mycket bra och skapa chanser ända in på övertid men resultatet står sig och 3 mycket viktiga poäng är bärgade, härligt!

Spelarkritik:

Försvaret finns igentligen inget att klaga på men man sattes å andra sidan inte på några svåra prov, Iraizoz gör 2 bra ingripanden på de 2 enda chanserna som Austria Wien skapar.

Det nykomponerade innermittfältet med Yeste och Gurpegui var sensationellt bra. Yeste styrde skutan fullständigt och gjorde lite som han villle medans Gurpegui var tillbaka till fornstora dagar, han  visade också lite oväntat upp ett brilijant passningsspel förutom det sedvanliga defensiva slitet.

Ytrarna Munian och Susaeta kändes livsfarliga så fort de fick bollen och låg också bakom alla 3 målen för kvällen men roligast att se var nog ändå vår egen legend Etxeberrias återkomst i startelvan.

32 åringen med det otroligt stora Athletic hjärtat visade idag att han verkligen är en man för startelvan. Med sin bolltrygghet och passningssäkerhet  tillsammans med små skarvningar och klackar får Athletic ett helt annat spel än med löpstarke Toquero.

Det syns att tekniska spelare som Munian, Susaeta och Yeste trivs med att ha Etxeberria framför sig så att man kan variera spelet istället för att bara slå lång eller djupledbollar. Man får ett attraktivare och bättre spel helt enkelt.

Etxeberria gjorde idag sin 500e match för Athletic, stort grattis!

Oj, i all Etxeberria hysteri höll jag nästan på att glömma 2 målskytten LLorente som givetvis förtjänar toppbetyg han också. En Säker straff och ett fantastiskt volleymål hoppas vi kommer att stärka Llorentes självförtroende som inte varit på topp hittils i år.

Överlag en kollektivt perfekt genomförd match!

Se ett sammandrag av matchen här: Athletic-Austria Wien

Skulle kunna skriva mycket mycket mer men ser att det redan är på tok för långt för någon vettig männsika att läsa så jag tror att jag avslutar här.

En liten sak till bara, IKER MUNIAIN... glöm aldrig det!

Aupa ATHLETIC!

Lite matchfakta:
Athletic- Austria Wien
Bolinnehav: 63-37
Avslut: 17-7
Passningar:614-335
Mål: Llorente(8,24) Muniain(56)