Det var 14 år sedan Athletic Club tog 6 poäng i de två första matcherna i ligan, 14 år! Nu är vi där uppe, tillsammans med superlagen Valencia, Barcelona och Real Madrid, på Champions League plats och allt. (vet att endast två matcher spelats, men låt oss njuta för tillfället)

Klart är det att laget inte presterar den bästa fotbollen, det finns mycket som måste förbättras, och det konstaterar de egna spelarna, med Aitor Ocio som frontman under gårdagens presskonferens, och Iraizoz instämmer. Iraizoz gick av plan i söndags med ett enormt leende, han pustade ut, för att med den andra raka segern i ligan har en ond cirkel stängts, och nu på torsdag blir det premiär i nya Europa League i Katedralen mot Austria Wien. "Vi måste njuta av de vi åstadkommit för tillfället, sex poäng som ingen kan ta ifrån oss, och nu ser vi fortsättningen med mycket optimism", konstaterar målvakten.

Torsdag på allvar

Iraizoz och Ocio meddelar att ingen i klubben ser Europa League som ett mästerskap som tar slut efter gruppfasen, de meddelar att EL tas på största allvar, "Europa League är väldigt viktigt för fansen, spelarna och klubben, nu måste bevisa att vi tar den på största allvar och med mycket optimism, vi kan gå långt med denna trupp", förklarar Aitor Ocio.

Austria Wien kommer från att ha spelat lika i helgens ligaspel, och med mycket respekt för laget, fansen och stadion redan innan de ens har nått lejonens näste. Slovenen Milenko Acimovic berömmer Athletic Club och lägger till att matchen i Bilbao "är den svåraste i gruppen". I Athletic lägret suktas det efter en revansch, för fem år sedan vann Austria Wien efter många turer med 1-2. Torsdag kommer det att bli riktigt hett om öronen i Katedralen, de lovar fansen i alla fall. Nu väntar vi bara på att laget presterar som fansen alltid gör.