Athletic sparkar idag igång en höst med galet många matcher, till att börja med 7 matcher på 22 dagar vilket kommer att kräva en hel del rotation i truppen.

De 3 poängen i premiären mot Espanyol var synnerligen välförtjänta och den något överraskande startelvan som Caparros ställde på den gröna mattan visar nog att truppen är bredare än många tror.

Det urstarka men otekniska innermittfältet med Gurpegui  och Javi Martinez slet sönder Espanyols uppbyggnadsspel och lät sen ungtupparna Muniain och De Marcos briljera  på kanterna med fart och teknik, härligt att se.

Appropå härligt måste vi ju bara nämna Toqueros insats i matchen, han må ha fått mycket kritik inte minst ifrån oss på Athletic redaktionen men efter en sån insats som kröntes med ett mål skall åtminstone jag hålla käften...

90 minuters oavbrutet springande och slitande belönades alltså med ett avgörande mål i 80 minuten och inte nog med det. I sista minuten tar han likt en galen Adebayor en löpning på 80 meter ner i eget straffområde och glidtacklar bort bollen framför en förvånad Espanyol anfallare som skall avlsuta. Stort, mycket stort...

Snälla ni, påminn mig att hålla käften för risken finns att kritiken återkommer...

Truppen mot Xerez:
Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Aitor Ocio, Castillo, Javi Martínez, Muniain and De Marcos. 


Pablo Orbaiz, Ion Vélez, Diaz de Cerio är fortfarande skadade och märkligt nog är San Jose fortfarande petad från truppen. Konstigast av allt är dock David Lopez frånvaro, från brilijant till värdelös på 4 månader... vad har hänt?

Då det hårda matchandet kräver rotation i truppen är vi väldigt osäkra på vilken startelva Caparros ställer upp med men gissningsvis blir den väldigt lik den som vann hemma mot Espanyol förra veckan. 

Enda troliga ändringen är att Ocio tyvärr är tillbaka och tar hand om mittbacksplatsen jämnte Amorebieta.
Japp, Llorente måste fortfarande räknas som nycklespelare trots den urusla formen hittils. I veckan gick han dessutom ut i media och sa: "Jag är övertygad att jag kommer att göra fler mål än någonsin, jag är otroligt motiverad och det hjälper att vi är med i en 3e turnering(europa league)" och "det är en väldigt speciell säsong, jag vill ha ett fantastiskt år och få resa med landslaget till Sydafrika.

Dags att snäppa upp lite då du blivit petad från Del Bosques trupp...

Hetare än hetast är ju Toquero efter förra veckans uppvisning och överrsakningen är givetvis 16 årige Muniain som tillsammans med Toquero var bäst på plan för en vecka sedan.

Skall inte tjata för mycket om honom men håll ögonen på den lille killen på vänsterkanten och ta i beaktning att han bara är 16 år.... 

16 år!!!, fy fan pojken får ju en annan att känna sig mogen för pension!

Tyvärr vet jag väldigt lite om Xerez så jag får återkomma om en ev startelva något senare.

Truppen i sin helhet:
Chema ,Juan Redondo ,Mendoza (captain) , Álex Bergantiños  ,Leandro Gioda) ,Vicente Moreno ,Francis , Antoñito ,Mario Bermejo ,Emilio Viqueira ,Momo
Renan,Víctor Sánchez  Fabián Orellana, Armenteros,Míchel ,David Prieto
Carlos Calvo ,Abel ,Giancarlo Maldonado 22  DF Casado  ,Aythami,Yaya Keita 

Xerez har en hel arme med inlånade spelare och hade inför säsongen bara 12 kontrakterade spelare så frågan är hur samspelta man är.

Svårt att säga hur matchbilden kommer att se ut då jag inte sett Xerez alls, troligtvis kommer Athletic låta Xerez styra spelet och ha mest boll. 

Athletics spel kommer då mest handla om fasta situationer och mycket spel på kanterna för att söka genombrott eller inlägg till Toquero och framför allt Llorente.

Skulle däremot Yeste ta platsen jämnte Javi Martinez på mitten kommer nog Caparros få Athletic till det bollförande laget. 

Kanske får vi också se gratisveteranen Etxeberria på plan då han i veckan fick stående ovationer efter sitt hattrick i träningsmatchen mot Haro.  

Jag tror att Athletic håller nollan igen och att Muniain gör sitt första mål i Lag Liga sen hade det ju inte varit fel om Llorente gjorde ett också. 2-0 till Athletic alltså!

AUPA ATHLETIC!

Vad: Omgång 2, La Liga
Var: Chapin (Jerez de la Frontera)
Hur: Live på bästa sändningstid, 21:00 TV4 SPORT
Domare: Ayza Gámez
Tid: Söndag13/9  kl21:00
Förberedelser: Ett löparpass kanske, eller kansek inte...
Förtäring: Gin Tonic och lite snacks
Förväntningar: Allt annat än vinst mot nykomlingarna vore en besvikelse.
Dagens musiktips: Mesh "only Better"  http://www.youtube.com/watch?v=TVCJob_S8v8