Om någon någon gång frågat sig vad Athletic Clubs trupp är värd så har vi nu svaret, även om det borde tas med en nypa salt. Tyska webbsidan www.transfermarket.com har listat vad de spanska lagen är värda, och Athletic Club lägger sig på en sjunde plats, bakom de 6 "stora". Athletic Club är enligt denna tyska sajt värda 86 miljoner i sin helhet, 6,34 gånger mindre än Real Madrid, och Villareal, som är laget över oss, är värda dubbelt så mycket.

Studien som de realiserat baserar sig på vad spelarna skulle vara värda vid en transfer. Endast två spelare i våran trupp har ett åtta-siffrigt värde, Fernando Llorente (12 miljoner euros) samt Javi Martínez (10 miljoner euros). Skillnaden mellan Athletic Club och de som situerar sig över är ganska stor.

Efter de två nämnda spelarna lyser Iraola klart med sina 9 miljoner euros, enligt sidan mer värd än Amorebieta (vilket jag absolut håller med om), 8 miljoner. Liverpool var redo att ge 12 miljoner för Iraola, och han är alltså värderad 8 miljoner. Yeste, som inte åkte till Turkiet, skulle vara värd 5 miljoner (femte dyraste i truppen).

Överraskande
Priset som överraskar är målvakten Iraizoz värde, som cirkulerar kring 4 miljoner euro. Detsamma kan inte sägas om David López, vars värde gått ner från en 5,7 miljoner euro till 4,4.

För en gångs skull verkar det som om att Athletic Club gjort rätt i två nyförvärvningar, Castillo och De Cerio som kom för 1 miljon och kontraktslösa är båda nu värda 3 miljoner vardera. Mikel San José, som kostar 3 miljoner vid ett förvärv, verkar bli en blåsning enligt sidan, som värderat honom runt 2 miljoner.

För att se hela listan, har ni länken här: http://www.transfermarkt.de/de/wettbewerb/ES1/primera-division/uebersicht/startseite.html