Inte bara Amorebieta, Martínez och Caparrós har haft seriösa bud för att lämna klubben denna sommar, ni läste rätt: Caparrós. Jokin har avslöjat till El Correo att han har haft bud från Italien under sommaren, Amorebieta var Liverpool efter (även om The Sun publikerade den nyheten) och Martínez hade Fiorentina efter sig igen. El Correo har också publikerat nu att Yeste, våran legendariska vänsterfot, har haft Besiktas samt Trabzonspor efter sig, båda klubbar erbjöd ett kontrakt över tre säsonger.

Yeste var inte sen att rakt av avböja med ett "tack, men nej tack". Han lät inte ens de båda klubbarna att ta kontakt med Ibaigane för att förhandla. Yeste är en av spelarna i klubben med högsta lönen och hans nuvarande kontrakt går ut den 30 juni nästa år.

Orbaiz och Gabilondo sitter i samma båt som Yeste, med endast ett år kvar på vardera kontrakt, klubben har redan avslöjat sina kontraktförslag till dessa två herrar, ett års förlängning samt ett smått avdrag på lönen. Frågan är vad Yeste kommer att erbjudas, och vad det än är så borde han stanna "hemma".