Iker Muniain 16 år, en grabb som öppnar nya ögon för den rödvita klubben, rekord efter rekord har han tagit i klubben som den yngste debutant i Europa-, cup- samt ligaspel. Han är pärlan som figurerat i Lezama och efter några års tid börjar det som lovades att uppfyllas. Han debuterade i årets liga mot Espanyol, vilket gjorde att han vann sig titeln som den yngsta debutant i den rödvita tröjan (ligaspel). Han överraskar med sitt lediga och naturliga spel, sin respektlöshet och bländande teknik. Muniain är för Athletic vad Messi var för Barca när han debutera.

Iker Muniain kom med 12 år till Lezama, Athletic lyckades locka hit honom medan klubbar som Barcelona, Real Madrid och Liverpool drog i honom. Det har talats mycket om honom under de 2 senaste åren, och mycket tack vare Muniain har ungdomarna i Lezama lyckats nå goda resultat (cupfinal förra säsongen, med en komfortabel semifinalvinst mot Barca).

Långt från straffområdet

Tveksamheten angående spelaren är hans position på plan. De två (officiella) matcher som han har spelat med Athletic så har Caparrós valt att spela honom på vänsterkanten, även om i andra halvlek så har han slutligen spelat som andre anfallare, där några klagat över att han inte har fått den protagonism som han borde ha och andra gladeligen sett honom röra runt och stöka till (skön framspelning till Toqueros 1-0 mål mot Espanyol).

Klart står det att Muniain offensivt gör gott ifrån sig, och Caparrós är även nöjd med ynglingen på det defensiva med. Caparrós är nöjd med vad han hittills presterat och ber om lugn när det talas om den unge pärlan, allt har sin tid, och nu är tiden kommen för Lezamas nya pärla att regera.