Athletic skickade reservlaget och ställde helt Olof Lundh i TV studion på Gärdet. Det lär gå till historien som en av de sämst pålästa experter vi någonsin hört. Roligt!

Mycket roligare än så blev det dock inte för den lilla minoritet här i Sverige som håller på laget från Baskien. Laget som med minimala resurser och med ett snävt urval av spelare stretar vidare för att försvara sin hittills eviga plats i La Liga.

Den största frågan var hur länge de orutinerade mittlåset skulle hålla tätt mot supertrion på topp i Barcelona. På något märkligt sätt dröjde det en bit in i andra halvlek innan Barcelona spräckte nollan. Även om Athletic, eller snarare Ustariz i princip bjöd på alla tre målen så var det enorm klasskillnad mellan superbarca och Athletics B-lag.

Athletic som vilade i princip samtliga ordinarie spelare förutom Iraizoz och Iraola

Målskyttar för Barcelona var Messi x 2 och avslutningsvis dundrade Bojan in karriärens vackraste mål... inte riktigt.

5-1 totalt efter de två matcherna och en helt odiskutabel seger i Supercupen för Barcelona. 

I Athletic visade Iraizoz upp ett mycyket bra spel och stod för mängder av kvalificerade räddningar. Lite kritik kan han ha för Messis 1-0 mål men i övrigt klockren.

I backlinjen var det ok i första halvlek sedan kan man undra vad det var i halvtidsdrycken för framförallt Ustariz kom ut rejält snurrig och bjöd bort bollen inför Barcelonas 1-0 mål. Kapade Alves så det blev straff och spelade fram Bojan till 3-0. Synd nu när han satt personligt rekord i att inte bli skadad... Xavi Etxeberría var lite sen ett par gånger men annars ok. Kantkillarna helt osynliga.

Orbaiz och Gurpegi ok på mitten. David López var väl inte med va!? Gabilondo? Skojar Ni..? Var båda med!!? Gratis-Etxeberría var kul att se men hade såklart inte mycket boll. De Cerio kan nog mycket men fick nog bara en enda bra passning.

Om jag var lyrisk efter matchen i torsdags så var jag mer apatisk redan innan avspark idag, även om experternas expert i studion fick en på lite bättre humör innan avspark. Det här var nog inte så kul att se på även om man är tokfanatisk Barca supporter.

Bäst var intervjun med Zlatan innan. Ingen kan ta ifrån honom att han är rätt skön. Sorry Peder, nu är jag där även jag.... 

Nu laddar vi batterierna och jag drar själv upp till Tromsö redan på onsdag. Oj vad kul det skall bli! Läskig match, ännu läskigare att vara där bland 6000 rödvita hemmafans.. 

Laget:
1 Iraizoz 
15 Iraola 
4 Ustaritz 
35 Etxebarria 
3 Koikili 
7 David López 60' 
16 Orbaiz 
18 Gurpegi 
11 Gabilondo 
17 Etxeberria 54' 
23 Díaz de Cerio 46' 

21 Ion Vélez 46' 
2 Toquero 54' 
26 Iturraspe 60'

Målen:
1-0 Messi 49'
2-0 Messi 68' straff
3-0 Bojan 72'

Aupa todos!