När engelska tidningen The Sun publicerade att Liverpool var redo att lägga upp till 12 miljoner euro för att inhandla Athletic Clubs mittback Fernando Amorebieta, höjdes rösterna kring Athletic-lägret, men inte inom. Några dagar senare klargjorde president Macua att "det existerar inget erbjudande från Liverpool."

"Det vi försöker skapa är ett ungt och slagkraftigt lag för att kunna prestera i de tre olika mästerskapen. Bara att vi spelar i Europa är en stimulans för att spelare med klass vill vara med i detta projekt och vi spelar i Europa tack vare spelare som Amorebieta", förklarade Macua.

Med Mikel San Josés inkorporation så är Athletic Clubs lagbygge klart enligt presidenten, de enda som är kvar är Etxeitas att "vara eller icke" kvar i Athletic Club, ett beslut som måste tas innan 31 augusti då transferfönstret stänger.

Förlängningen som väntar

Idag är det sista hindret på vägen mot Europa League som startas, och den här redaktionen vill påpeka att Fernando Llorentes påskrift gör sig vänta tills att matcherna mot Tromsö IL är avklarade och det står klart att Athletic Club åtminstone når, eller inte, ligaspelet i Europa League. Detta är inget officiellt, men redaktionen har fått nys om detta på andra vägar.