Mikel San José återvänder till Lezama och Athletic Clubs inställningar efter 2 år i Liverpool. Överenskommelsen med den engelska klubben är på ett ett års-lån samt sedan köpoption med ensamrätt om klubben skulle vilja. Han vart presenterad idag och två viktiga punkter klarades upp, punkt nummer ett: han kommer att kunna spela Europa spel. Punkt nummer två: han kommer att klä nummer 12 på sin rygg.

En nervös och glad San José sa klart och tydligt under presskonferensen att han hade flera optioner, men att "Mitt första val var alltid Athletic. Jag är väldigt nöjd över att vara här igen och jag har tro på att jag kommer att spela många matcher och inte göra någon besviken." Både presidenten Macua och spelaren själv är säkra på att vid årets slut så kommer köpoptionen att användas. San José konstatera att "Nu är min dröm att debutera här och att spela bra det här året, och förhoppningsvis så väljer klubben att använda köpoptionen de har."

Frågan är bara när han kommer att debutera i den rödvita tröjan, troligtvis blir det inte nu på torsdag, även om spelaren försäkrar att han är redo, "jag har spelat sex matcher med Liverpool, jag är redo om tränaren vill."