Mikel Balenziaga till CD Numancia
CD Numancia har väntat i vassen en längre tid medan Mikel Balenziaga har försökt få en plats i ett La Liga lag. När det nu misslyckades valde den unga vänsterbacken att flytta till Soria. 

CD Numancia åkte ur La Liga den gångna säsongen. De har stark lokal förankring och spelar enbart med inhemska, spanska, spelare och en väldigt liten budget. Jag tror att Balenziaga kommmer att förstärka laget och få nödvändig speltid i Segunda-laget

Den 21 årige Mikel Balenziaga är en ytterback med med offensiva än defensiva kvaliteter. Han behöver förbättra positionsspelet och träna lite extre på offsideregeln. Offensivt är han snabb, attackvillig och med en skarp vänsterfot.

Balenziaga värvades inför den förra säsongen från lokalkonkurrenten Real Socieadad och skrev på för fem år med Athletic. Han spelade 24 matcher i La Liga och lånas nu ut den kommande säsongen till Numancia.

Ander Murillo till UD Salamanca
Det som en gång var en supertalang lämnar nu klubben för spel i UD Salamanca. Den nu 26 årige Ander Murillo har stannat totalt i utvecklingen och har knappt fått någon speltid de senaste åren. Endast två tävlingsmatcher förra säsongen och sex säsongen innan.

Murillo, som är en egen produkt, lånas ut den kommande säsongen.

Vi hoppas att de båda gör det bästa av situationen och höjer sig en nivå, minst. För Ander Murillo känns det som om tåget har lämat stationen men Balenziaga har alla chanser att stärka sin position i Athletic om han visar upp sina kvaliteter i Soria.

Vi önskar dem båda lycka till den kommande säsongen