En av de viktigaste punkterna i Athletics agenda är förnyandet av anfallaren Fernando Llorentes kontrakt. Affären har pågått i cirka fyra månader och ingen av parterna har kommit till något konkret beslut. Llorente har kontrakt i två år till just nu, men klubben och spelaren (sägs det) vill båda skriva på ett nytt kontrakt redan innan säsongsstarten. Llorente representeras av sin bror i saken.

Diskussionerna har som tidigare sagts pågått en längre tid och var nära på att ge frukt redan för några månader sedan, innan Llorente åkte med spanska landslaget för att spela Confederations Cup i Sydafrika. Vid den tidpunkten var Llorentes representant Txus Medina, som nådde en överenskommelse med klubben om ett två-årskontrakt (2013) som inkluderade en höjning utav lönen.

Llorente bröt med Txus

Allt ändrades när Llorente valde att bryta med sin representant (anledning okänd), och överenskommelsen som tidigare utstakats bröts med. Under tiden som förlöpt från denna händelse har inget nytt bestämts och röster inifrån talar om Premier League lag som bjuder på spelaren, men det är inga topplag. Llorente och hans nuvarande representant har kommenterat att Llorente skulle ändast röra på sig om något topplag skulle bjuda, något som fansen (inkl. mig själv) vill påminna om är att spelaren själv i affären sagt bestämt att för honom är de viktiga och att han själv bara ser sin närmsta framtid i Athletic (detta för endast för några månader sedan).

Nu saknas överenskommelsen mellan parterna och allt tyder på att Llorentes framtid (i alla fall tills 2011) kommer att vara i Athletic Club.