Athletic slog på stora trumman för någon månad sedan och annonserade intresse i att värva en storspelare. Arteta i Everton, Llorente i Villarreal och Raúl Garcia i Atl Madrid nämndes som möjliga drömvärvningar.

Ju längre tiden gick desto omöjligare blev uppgiften och klubben har nu lagt ner arbetet med att värva någon av de etablerade spelarna.

Nästa prestigevärvninga var Ander Herrera i Zaragoza. Han valde dock att förnya kontraktet med Zaragoza då de kvalificerade sig för La Liga igen.

Athletic har en ny anfallare i Iñgo Díaz de Cerio. Han återhämtar sig dock fortfarande efter det benbrott han ådrog sig förra hösten.

Athletic har en mittfältare. Oscár de Marcos från Alavés som debuterade i bortamötet med Young Boys.

Athletic har värvat en ny vänsterback från Real Sociedad. Castillo,som även han debuterade på kanten mot Young Boys.

Den som överraskat mest i inledningen av säsongen är dock den egna produkten Iker Muniain. Den blott 16-årige spelaren har visat upp god teknik, vassa avslut och en skön respektlös inställning. Liknar denSusaeta vi lärde känna för två år sedan. Att han dessutom spelar i Susaetas gamla nummer (27) förstärker det intrycket ytterligare!

Iker spelade endast 13 matcher i Biblao Athletic (B-laget) förra säsongen. Innan dess klev han genom samtliga Infantil, Cadet och Juvenil lag i klubben. Oj vad jag gillar när Lezama bär frukt!

Det som nu saknas enligt Caparrós är en mittback. När Miguel Flaño nu förnyade sitt kontrakt (3 år) med Osasuna återstår i princip endast en spelare.

Mikel San José i Liverpool. Den unga mittbacken har de senaste två säsongerna spelat i Liverpools reservlag. Förra helgen startade han dock i klubbens träningsmatch mot Espanyol. Liverpool förlorade med 3-0 och en hel del kritik riktades mot just Mikel San José. 

Liverpool har brist på mittbackar. Hyppiä har sålts. Carragher är skadad och Skrtel och Agger är även de på väg tillbaka efter skador. Klubben har därför lagt ett bud på Michael Turner i Hull. Skulle de godta budet på 12 miljoner EUR så kan de vara en öppning för Athletic.

Som en dominoeffekt skulle då troligen Exteita försvinna från Athletic. troligen till Xerez.

Sagan lär fortsätta en stund till...